Ποιο μέρος της Ελλάδας είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης για σέρφινγκ;

serfingk
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Γνωρίζατε ότι ο Σεπτέμβριος έως τον Απρίλιο είναι οι καλύτεροι μήνες για σέρφινγκ στην Ευρώπη;

Αλλά πού είναι τα καλύτερα μέρη να πάτε και πού μπορούν οι αρχάριοι surfers να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη μέρα τους στην παραλία; O online ταξιδιωτικός πράκτορας weloveholidays εξέτασε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και συνέκρινε παράγοντες όπως ο αριθμός των παραλιών, η μέση ταχύτητα του ανέμου, η μέση θερμοκρασία του νερού, οι ώρες ηλιοφάνειας, καθώς και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το σερφ και είναι διαθέσιμες στην περιοχή.

Βάσει της έρευνας:

Τα Κανάρια Νησιά κατέχουν την πρώτη θέση με μία από τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο (2.890) και 429 παραλίες για να διαλέξετε.Η Κρήτη ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 139 παραλίες με γαλάζια σημαία για να διαλέξετε και μέση θερμοκρασία νερού πάνω από 22,04 °C.

Συμβουλές για τους πρωτάρηδες

Αν κάνετε σερφ για πρώτη φορά ή αν είστε ακόμα νέοι στο άθλημα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικά βήματα πριν βγείτε στα ανοιχτά.

Η Amy Gallimore, μια φανατική σέρφερ, προτείνει: "Όταν ψάχνετε για το πρώτο σας ταξίδι, να ελέγχετε πάντα ποιες θα είναι οι συνθήκες τον μήνα που σκοπεύετε να ταξιδέψετε και αν είναι κατάλληλες για αρχάριους. Πριν βγείτε στο νερό, φροντίστε να ελέγξετε την πρόγνωση του σερφ για την ημέρα. Υπάρχουν πολλές σχολές σερφ και εκπαιδευτές για να διαλέξετε, οπότε κάντε την έρευνά σας με βάση το είδος της εμπειρίας που θέλετε. Θα σας συνιστούσα να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε σχετικές αναρτήσεις στο Instagram, για παράδειγμα, για μένα ήταν σημαντικό ότι ο μέσος όρος ηλικίας των σέρφερ στην περιοχή δεν ήταν πολύ νέος. Το κυριότερο είναι να μην είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου, η εκμάθηση του σερφ είναι πρόκληση και είναι σημαντικό να θυμάσαι να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις - θα γίνεις καλύτερος σέρφερ εξαιτίας αυτού".

 "Όταν βρισκόμαστε σε διακοπές, συχνά βρισκόμαστε με λιγότερες αναστολές και περισσότερο χρόνο για να δοκιμάσουμε κάτι νέο, όπως το σερφ - πρέπει πάντα να εκμεταλλευόμαστε αυτόν τον αυθορμητισμό και με τη σειρά μας να βρίσκουμε κάτι που αγαπάμε. Ο οδηγός μας για το καλύτερο σερφ στην Ευρώπη έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο προορισμό για σερφ. Και μόλις επιλέξετε τον προορισμό σας, γιατί να μην μπείτε στο παιχνίδι κλείνοντας ένα μάθημα σε μία από τις τοπικές σχολές σερφ;"

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις κορυφαίες περιοχές σερφ της Ευρώπης. 

Πηγές:

Windspeed

Number of beaches

Water temperature

Activities

Yearly sunshine hours

Μεθοδολογία

Αυτό το σύνολο δεδομένων κατατάσσει 50 παράκτιες περιοχές σε όλη την Ευρώπη, με βάση το πόσο καλές είναι για διακοπές με σέρφινγκ. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήθηκαν 6 διαφορετικοί παράγοντες. Αφού συλλέχθηκαν τα δεδομένα για τους παράγοντες, οι παράγοντες κανονικοποιήθηκαν, ώστε να δοθεί σε κάθε παράγοντα μια βαθμολογία μεταξύ 0 και 1 ή 0 και 2. Εάν δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία, δόθηκε βαθμολογία 0. Οι κανονικοποιημένες τιμές αθροίστηκαν στη συνέχεια για να δοθεί σε κάθε τοποθεσία συνολική βαθμολογία 9. Οι τοποθεσίες κατατάχθηκαν από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη, με βάση τη συνολική βαθμολογία τους.

Όλα τα δεδομένα είναι ορθά από την 01/09/2023. Τα δεδομένα κατάταξης που παρουσιάζονται αποτελούν σύνθεση πολλαπλών πηγών δεδομένων και ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικής ζωής. Όλα τα δεδομένα είναι ακριβή σε σχέση με τις παραπομπές που παρέχονται.

Σχετικά με το weloveholidays

Η weloveholidays είναι μια διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία που προσφέρει εξατομικευμένες οργανωμένες διακοπές. Λειτουργεί με την επωνυμία "loveholidays". Η εταιρεία έχει παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία από το 2012, όντας η ταχύτερα αναπτυσσόμενη διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία. Από τον Μάιο του 2023, η εταιρεία έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της στη Γερμανία, παρέχοντας την τεχνογνωσία της σε ταξίδια διακοπών σε όλο τον κόσμο σε Γερμανούς πελάτες.

Η weloveholidays παρέχει στους πελάτες της μια απρόσκοπτη εμπειρία κράτησης διακοπών, συμπεριλαμβανομένης της εγγύησης καλύτερης τιμής, ευέλικτων επιλογών πληρωμής, απαράμιλλης ευκολίας, προσωπικής εξυπηρέτησης και μεγάλου εύρους προορισμών διακοπών. Με πρόσβαση σε περισσότερα από 30.000 ξενοδοχεία και σχεδόν όλες τις διαθέσιμες προσφορές πτήσεων, η weloveholidays παρέχει τα καλύτερα ταξιδιωτικά πακέτα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε ατόμου. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.loveholidays.com/de