Nelios & Marketing Greece: Μια στρατηγική συνεργασία ξεκινά

nelioslogo3500x3500sketo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Η Nelios ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με την Marketing Greece, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την περαιτέρω λειτουργική αναβάθμιση και υποστήριξη του Discovergreece.com.

Μέσα από την συνεργασία των δύο εταιρειών, το Discovergreece.com αναβαθμίζεται σημαντικά προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα αναζήτησης διαθεσιμότητας ξενοδοχείων και εμπειριών σε πραγματικό χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Οι λειτουργίες αυτές επιτυγχάνονται μέσω εξειδικευμένων web services, που αναπτύσει η ομάδα της Nelios, με αναγνωρισμένους τεχνολογικούς παρόχους της ελληνικής αγοράς. Ο ταξιδιώτης που επιθυμεί να προχωρήσει σε online κράτηση, οδηγείται απευθείας στο website του ξενοδόχου ή παρόχου εμπειριών και ολοκληρώνει τη διαδικασία. Το γεγονός αυτό προσδίδει σημαντική αξία ειδικότερα στους τοπικούς δημιουργούς εμπειριών, οι οποίοι πλέον μπορούν να προβάλουν τις υπηρεσίες τους σε μεγάλη κλίμακα. Μέχρι πρόσφατα, το Discovergreece.com αποτελούσε βασικό εργαλείο δημιουργίας έμπνευσης και αναγνωρισιμότητας για τους ελληνικούς προορισμούς. Με τις προσθήκες αυτές, η πλατφόρμα ενισχύει τον ρόλο της στη διαδικασία λήψης της απόφασης του σύγχρονου ταξιδιώτη, προβάλλοντας το εύρος των ταξιδιωτικών εμπειριών που προσφέρονται στον επισκέπτη.

Παράλληλα σε τεχνικό επίπεδο, έχει επιτευχθεί ολιστική αναδιάρθρωση της τεχνολογικής υποδομής του portal. Βασικότερα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών είναι η αναβάθμιση της ασφάλειας, ευκολότερη επεκτασιμότητα, βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και υποστήριξη μεγάλου όγκου επισκεπτών. Με αυτές τις επεμβάσεις, φέτος το Discovergreece.com υποδέχτηκε έναν εντυπωσιακό όγκο επισκέψεων, αυξημένων κατά 20% σε σύγκριση με το 2019 και σχεδόν 100% αύξηση των σελίδων προβολής (pageviews) ανά επίσκεψη.

Τέλος, έχουν αναπτυχθεί μια σειρά από επιπρόσθετες λειτουργίες στην πλατφόρμα οι οποίες εξυπηρετούν προτεραιότητες της Marketing Greece όπως: αναβαθμισμένες υπηρεσίες για διεθνή media, εκτενής χρήση δομημένων δεδομένων (structured data) για αποτελεσματικότερο SEO, υποστήριξη νέων τύπων περιεχομένου όπως podcasts, και άλλα.

Υπηρετώντας πιστά το κοινό όραμα για ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, Nelios και Marketing Greece προσβλέπουν σε γενικότερες συνέργειες μεταξύ τους. Από την περαιτέρω εξέλιξη του Discovergreece.com μέχρι την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την αποτελεσματικότερη προβολή των ελληνικών προορισμών στο διαδίκτυο.