Φωτογραφική εξόρμηση ετοιμάζεται στην Πάτρα

patra
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Η φωτογραφική ομάδα Διάφραγμα 26 βάζει μπρος για το αστικό, αλλά ρομαντικό τοπίο της Πάτρας, με σκοπό να το αποτυπώσει με τον φακό της, κάνοντας μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας εκεί έξω.

Στις προηγούμενες εκδρομές πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια. Αυτή τη φορά, όμως, η φωτογραφική ομάδα Διάφραγμα 26 ετοιμάζει μια διαφορετική φωτογραφική απόδραση, σε μια όμορφη και πολυδιάστατη πόλη, την Πάτρα.

Την Κυριακή 26/11, λοιπόν, η ομάδα θα ξεκινήσει για την πρωτεύουσα της Αχαΐας με στόχο τη φωτογραφία δρόμου, σε μια εκδρομή που έχει πολλά να σας συστήσει. Στο πούλμαν, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα γίνει μια μικρή εισήγηση για τη φωτογραφία δρόμου από τον Ανδρέα Κατσικούδη, για να βοηθηθούν και οι λιγότερο έμπειροι φωτογράφοι ώστε να απολαύσουν καλύτερα φωτογραφικά την εκδρομή.

Το ραντεβού είναι στις 26/11 στις 7:45 π.μ. στην έξοδο του Μετρό ΦΙΞ (οδός Καλλιρόης), με αναχώρηση στις 8 ακριβώς. Έπειτα από στάση για καφέ στον Ισθμό, θα συνεχίσετε κατευθείαν για την πόλη, όπου θα φτάσετε περίπου στις 11:30 π.μ. Εκεί θα υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης στην πόλη, αλλά μπορεί όποιος θέλει να βαδίσει κι αυτόνομα. Γύρω στις 3:00 μ.μ. θα υπάρξει προαιρετική συνάντηση για φαγητό και η επιστροφή θα ξεκινήσει στις 5:15 μ.μ., ώστε η επιστροφή στην Αθήνα να γίνει πριν τις 8:30 μ.μ.

Μερικά από τα μέρη που θα επισκεφτείτε είναι η οδός Αγίου Νικολάου, ο πιο φημισμένος δρόμος της Πάτρας, που ξεκινά από την Άνω Πόλη και καταλήγει στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, με τα 192 σκαλιά της. Η βόλτα στα σοκάκια με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά και τις αρχοντικές βίλες δεν θα λείψει, ενώ βέβαιο είναι το πέρασμα και από το Κάστρο, όπου θα δείτε τα τμήματα που έχουν διασωθεί. Η περιήγηση στο Δασύλλιο, τον καταπράσινο λόφο δίπλα στο φρούριο, είναι πραγματικά απολαυστική και θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε την πόλη από ψηλά. Τέλος, οι πλατείες της Πάτρας σίγουρα έχουν φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Η ομάδα ετοιμάζει έκθεση με φωτογραφίες από τις εκδρομές και μπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας από αυτή την εκδρομή ή προηγούμενες που διοργάνωσε η ομάδα στο [email protected] (με θέμα Έκθεση από εκδρομές και στο μήνυμα πλήρες όνομα και κινητό τηλέφωνο).

Info
Διάφραγμα 26
εκδρομή στην Πάτρα στις 26/11
κόστος 25 ευρώ (κράτηση μόνο με καταβολή του κόστους)
[email protected] (Κώστας Σταμπάνης)
6978545812 (απογεύματα)