Το Ηράκλειο Κρήτης στη λίστα της UNESCO ως Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας

irakleio-kriti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μαζί με άλλες 6 πόλεις παγκοσμίως, το Ηράκλειο της Κρήτης μπήκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO, στον τομέα της Γαστρονομίας.

Μια σημαντική επιτυχία στο χώρος της Γαστρονομίας κατέκτησε η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, το οποίο είναι πλέον μια από τις 7 Δημιουργικές Πόλεις Γαστρονομίας της UNESCO παγκοσμίως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η διάκριση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας στελεχών της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Ηράκλειο ΜΑΕ» και καθιερώνει το Ηράκλειο ως έναν βιώσιμο γαστρονομικό προορισμό διεθνούς επιπέδου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, η αναγνώριση αυτή έρχεται ως επιβράβευση της επιλογής να τεθεί η γαστρονομία και η αγροδιατροφή του τόπου στο επίκεντρο της τουριστικής πολιτικής, ενώ επιβεβαιώνει την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών. Ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού - Ψηφιακού Μετασχηματισμού-Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού, Γιώργος Σισαμάκης, συμπληρώνει ότι από την πλευρά τους οι τοπικοί παράγοντες δεσμεύονται να συνεχίσουν με συνέπεια την προσπάθεια να συστήσουν την μοναδικότητα της κρητικής κουζίνας και του κρητικού τρόπου ζωής σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας την τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του.

Τον επόμενο μήνα, μάλιστα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση για την ένταξη του Ηρακλείου στις Δημιουργικές Πόλεις Γαστρονομίας της UNESCO.