Οι Γερμανοί ξανάρχονται στη Μήλο

milos
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Το αγαπημένο κυκλαδίτικο νησί με τις αμέτρητες παραλίες για όλα τα γούστα φαίνεται να είναι κορυφαίο στις προτιμήσεις των γερμανών τουριστών για το 2024.

Η Μήλος αναδεικνύεται ως ο μοναδικός ελληνικός προορισμός στις δέκα εμπιστευτικές ταξιδιωτικές συμβουλές στην Ευρώπη για το 2024 από το έγκυρο γερμανικό ταξιδιωτικό Μέσο Reisereporter. Στην έκδοση του Φεβρουαρίου γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα :

«Θα θέλατε να αποφύγετε τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και να πάτε διακοπές στην Ευρώπη το 2024 αν είναι δυνατόν , αλλά έχετε ήδη δει τα περισσότερα από τα hotspots ή έχετε βαρεθεί τα πλήθη των τουριστών;». Και προσθέτει για τη Μήλο ότι ενώ ορισμένα νησιά των ελληνικών Κυκλάδων κατακλύζονται από τουρίστες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα πράγματα είναι σχετικά χαλαρά στο νησί της Μήλου. Είναι «κρυμμένο» στα νοτιοδυτικά των Κυκλάδων και είναι ηφαιστειογενές. Θεωρείται επίσης «πολύχρωμο νησί», εν μέρει λόγω των διαφορετικών χρωμάτων του εδάφους και της άμμου. Η κύρια πόλη του νησιού είναι η Πλάκα με τα κατάλευκα σπίτια με τις μπλε πόρτες, τα γραφικά δρομάκια και ένα hotspot για το ηλιοβασίλεμα: η καλύτερη θέα προς τα δυτικά από τον λόφο Κάστρο πάνω από την πόλη. Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται ότι «Το νησί των ελληνικών Κυκλάδων, η Μήλος, μαγεύει με τα χρώματα και τους βραχώδεις σχηματισμούς του».

Και στο κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνει: «Άλλα αξιοθέατα της Μήλου περιλαμβάνουν την παραλία Σαρακίνικο, η οποία αποτελείται λιγότερο από άμμο και περισσότερο από εντυπωσιακούς λευκούς βράχους, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων σπηλαίων και καθαρά, τιρκουάζ νερά. Αξίζει να δείτε και τους φωτεινούς βραχώδεις σχηματισμούς στον κόλπο του Κλέφτικου, τους οποίους μπορείτε να θαυμάσετε σε μια περιήγηση με σκάφος, μεταξύ άλλων. Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μήλου είναι το Παλιοχώρι, που λαμπυρίζει κόκκινο στον ήλιο και έχει πολύχρωμα βότσαλα κρυμμένα στην άμμο. Σχεδόν πουθενά αλλού είναι τόσο αισθητή η ηφαιστειακή προέλευση της Μήλου, καθώς υπάρχουν πολλές θερμές πηγές κάτω από το νερό».

Στο αφιέρωμα επιλέγονται επίσης το Niimegen της Ολλανδίας, η Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, η Τουλούζη της Γαλλίας, η Λίμνη Οχρίδα και άλλες περιοχές της Ιταλίας, της Δανίας , της Σουηδίας και της Ισλανδίας.

Το reisereporter με εκατομμύρια αναγνώστες ανήκει στον όμιλο πολυμέσων MADSACK με μεγάλη εμβέλεια στις γερμανικές περιοχές.