Η Άνοιξη στην Κορέα κρύβει ανθισμένες κερασιές, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και K-Pop

gyeongbokgungpalaceanthismenes-kerasies-notia-korea
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ο Οργανισμός Τουρισμού της Κορέας προσκαλεί τους Έλληνες ταξιδιώτες, να ανακαλύψουν τα ανοιξιάτικα αξιοθέατα της Κορέας, με τα θεαματικά φεστιβάλ λουλουδιών και τους πολιτιστικούς θησαυρούς.

Από τα ζωηρά άνθη κερασιάς μέχρι τα χρυσά χωράφια με λουλούδια κανόλα, τα ανθοκομικά φεστιβάλ της χώρας, προσφέρουν μια πανδαισία αισθήσεων, μαγεύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μόλις 1 ώρα από το Busan, ανακαλύψτε την μαγευτική ομορφιά του Jinhae, του πιο δημοφιλούς τουριστικού αξιοθέατου της Κορέας φημισμένου για τα άνθη κερασιάς. Τραβήξτε εντυπωσιακές φωτογραφίες σε δημοφιλή σημεία, όπως η γέφυρα Yeojwacheon και ο σταθμός Gyeonghwa, όπου τα άνθη κερασιάς δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό με το εμβληματικό στάσιμο τρένο και μια υπέροχη γέφυρα για αξέχαστες αναμνήσεις. Το Φεστιβάλ Jinhae Gunhangje, που πραγματοποιείται στο Jinhae από τις 25 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, προσφέρει στους επισκέπτες γραφικούς δρόμους γεμάτους ανθισμένες κερασιές, πολιτιστικές παραστάσεις και μοναδικά show από πυροτεχνήματα.

Στην καρδιά της Σεούλ, το Yeouido αναδεικνύεται ως το πιο μοντέρνο τουριστικό αξιοθέατο για τα άνθη κερασιάς μεταξύ των κατοίκων της Σεούλ. Φημισμένο για την έντονη ατμόσφαιρά του, το Yeouido προσφέρει μια εκπληκτική βιτρίνα από άνθη κερασιάς που κοσμούν τους δρόμους και τα πάρκα, γοητεύοντας τους επισκέπτες με την ομορφιά τους. Από τα τέλη Μαρτίου, στην περιοχή αυτή διοργανώνεται το Φεστιβάλ Ανοιξιάτικων Λουλουδιών Yeouido, το πιο δημοφιλές φεστιβάλ ανθισμένων κερασιών στη Σεούλ. Επιπλέον, η λίμνη Seokchon δίπλα στο Lotte World Tower, το ψηλότερο κτίριο της Κορέας, προσφέρει ένα ακόμη γραφικό σημείο για να τα απολαύσετε.

Για όσους αναζητούν μια ήρεμη και γραφική εμπειρία, η Gyeongju ξεχωρίζει ως κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες μπορούν να αφεθούν στην ομορφιά της άνοιξης ανάμεσα στους δρόμους που είναι γεμάτοι άνθη κερασιάς. Στις αρχές Απριλίου, ο Μαραθώνιος Ανθέων Κερασιάς Gyeongju, ένα παγκόσμιο φεστιβάλ που προσελκύει πάνω από 19.000 άτομα, από την Κορέα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων τουριστών από την Ιαπωνία, προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο να βιώσετε την ανοιξιάτικη ομορφιά.

Οι λάτρεις της φύσης θα κατακλύσουν το οικολογικό πάρκο Daejeo στο Busan, όπου και πραγματοποιείται τον Απρίλιο το ετήσιο φεστιβάλ λουλουδιών κανόλα του ποταμού Nakdong. Με φόντο το γαλήνιο σκηνικό του ποταμού, το πάρκο ανθίζει με λουλούδια κανόλα, προσφέροντας εκπληκτική θέα στους επισκέπτες. Από αρχές Μαρτίου έως και τον Απρίλιο, οι επισκέπτες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά που προσφέρουν τα λουλούδια κανόλα των νησιών Jeju από τους αγρούς των Sanbangsan και Seongsan.

Ανακαλύψτε τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Κορέα
Ο Οργανισμός Τουρισμού της Κορέας παρουσιάζει ένα πλούσιο φάσμα πολιτιστικών και ιστορικών θησαυρών που κοσμούν το κορεατικό τοπίο. Από τα αρχαία φρούρια μέχρι τα γαλήνια μοναστήρια, τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Κορέα προσφέρουν ένα ταξίδι στο χρόνο, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τη βαθιά κληρονομιά της χώρας.

Στην επαρχία Gyeonggi, κοντά στη Σεούλ, το φρούριο Suwon Hwaseong, αναγνωρισμένο από την UNESCO, περιβάλλει την πόλη Suwon, αποκαλύπτοντας ένα αρμονικό μείγμα στρατιωτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών χαρακτηριστικών. Το φρούριο προσφέρει καθημερινά διάφορες παραστάσεις, ενώ φιλοξενεί και το πολιτιστικό φεστιβάλ Suwon Hwaseong κάθε φθινόπωρο. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος των μεγαλόπρεπων τειχών, που κοσμούνται με πλατφόρμες τοξοβολίας και μυστικές πύλες, βυθίζοντας τους εαυτούς τους στη στρατιωτική λάμψη του παρελθόντος.

Μόλις 1 ώρα από το Busan, η Gyeongju, που συχνά αναφέρεται και ως «μουσείο δίχως τοίχους», διαθέτει ιστορικές περιοχές που συμπυκνώνουν την ουσία της αρχαίας Κορέας. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται οι ιστορικές περιοχές της Gyeongju, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπως επίσης και η αρχαία πόλη της Gyeongju, το χωριό Yangdong και ο ναός Bulguksa. Η ιστορική περιοχή της Gyeongju διαθέτει συνολικά 52 καθορισμένα πολιτιστικά αγαθά που έχουν καταχωρηθεί ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Αυτά τα μνημεία αναδεικνύουν συλλογικά τα πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της δυναστείας Silla. Παράλληλα, μη ξεχάσετε να εξερευνήστε το φρούριο Banwolseong, να ανακαλύψετε τη γαλήνια ομορφιά της λίμνης Wolji και να θαυμάσετε τα περίπλοκα πέτρινα γλυπτά της σπηλιάς Seokguram.

Το Andong Hahoe Folk Village, μια ζωντανή αναπαράσταση της παραδοσιακής ζωής του κορεατικού χωριού, γοητεύει τους επισκέπτες με τα καλοδιατηρημένα σπίτια, τις αχυρένιες στέγες και τα γραφικά τοπία. Το χωριό διαθέτει ποικίλους πολιτιστικούς θησαυρούς, γεγονός που του χάρισε το 1984 τον τίτλο της Εθνικής Λαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι μάσκες Hahoe, ένας εθνικός θησαυρός, αποτελεί επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του χωριού.

Για όσους αναζητούν μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, τα Μοναστήρια των Κορεατικών Ναών, ή Sansa, αντιπροσωπεύουν μια πνευματική και αρχιτεκτονική κληρονομιά βαθιά ριζωμένη στον πολιτιστικό ιστό της Κορέας. Το γαλήνιο περιβάλλον και η εξαίσια αρχιτεκτονική των ναών, προσφέρουν μια ήρεμη απόδραση από τον πολύβουο σύγχρονο κόσμο. Οι επιλογές διαμονής σε ναούς επιτρέπουν στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μοναδικές εμπειρίες, να αφεθούν στην καθημερινή ρουτίνα των βουδιστών μοναχών και να αποκτήσουν εικόνα των πνευματικών παραδόσεων της Κορέας.

Τουριστικά αξιοθέατα «Hallyu»: Ανακαλύψτε το αποκορύφωμα της Κ-Pop κουλτούρας
Ο Οργανισμός Τουρισμού της Κορέας ανακοινώνει την παρουσίαση μιας επιμελημένης λίστας τουριστικών αξιοθέατων Hallyu, όπου αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία της κορεατικής ποπ κουλτούρας και ψυχαγωγίας. Από εμβληματικά αξιοθέατα μέχρι συναρπαστικές εμπειρίες, οι προορισμοί αυτοί προσφέρουν μια ματιά στον ζωντανό κόσμο της κορεάτικης κουλτούρας, κερδίζοντας τις καρδιές θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινήστε ένα ταξίδι στην εξέλιξη της K-pop στο HiKR Ground στη Σεούλ, ένα διαδραστικό μουσείο που καταγράφει την άνοδο της κορεατικής ποπ μουσικής. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στη συναρπαστική ιστορία των θρυλικών συγκροτημάτων της K-pop, θα παρακολουθήσουν ολογραφικές παραστάσεις K-Pop τελευταίας τεχνολογίας, θα δημιουργήσουν τα δικά τους μουσικά βίντεο και θα συμμετάσχουν σε εκθέματα τελευταίας τεχνολογίας που αναδεικνύουν την παγκόσμια επίδραση της K-Culture.

Ακολουθήστε τα βήματα των μελών του συγκροτήματος BTS, καθώς εξερευνείτε τα έξι εκπληκτικά τοπία και τα εμβληματικά σημεία του Wanju, που παρουσιάζονται στο DVD του καλοκαιρινού πακέτου. Από τις γραφικές κοιλάδες μέχρι τις ήρεμες παραποτάμιες περιοχές, το Wanju προσφέρει στους θαυμαστές των BTS την ευκαιρία να ξαναζήσουν τις αγαπημένες τους στιγμές από το Summer Package και να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις. Η περιπέτεια συνεχίζεται στο Jeonju Hanok Village, έναν διαχρονικό θύλακα όπου ευδοκιμεί η παραδοσιακή κορεατική αρχιτεκτονική. Γνωρίστε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κορέας μέσα από παραδοσιακές παραστάσεις, εργαστήρια χειροτεχνίας και αλμυρές γαστρονομικές απολαύσεις, όπως το διάσημο bibimbap του Jeonju.

Τόσο οι λάτρεις του κινηματογράφου, όσο και οι λάτρεις της κορεάτικης κουλτούρας θα γοητευτούν από τη γοητεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan. Στο μαγευτικό σκηνικό του Busan, η παγκοσμίου φήμης εκδήλωση, που θεωρείται πλέον ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ασία, προβάλλει τα καλύτερα έργα του κορεατικού κινηματογράφου και χρησιμεύει ως τόπος συνάντησης για διεθνείς κινηματογραφιστές, διάσημους ηθοποιούς και θαυμαστές. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 2-11 Οκτωβρίου 2024.

Αφεθείτε στο μεγαλείο της βασιλικής ιστορίας της Κορέας με μια επίσκεψη στα Πέντε Βασιλικά Παλάτια στη Σεούλ, όπου γυρίστηκαν πολλά διάσημα κορεατικά δράματα όπως το Goblin, το Legend of the Blue Sea και το Kingdom. Από την περίπλοκη αρχιτεκτονική του Gyeongbokgung μέχρι τη γαλήνια ομορφιά του Changdeokgung, αυτά τα παλάτια προσφέρουν μια ματιά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κορέας και είναι μια απαραίτητη επίσκεψη για τους λάτρεις της ιστορίας. Ζήστε την εποχιακή γοητεία των παλατιών με τα ζωντανά φύλλα σφενδάμου το φθινόπωρο και τα ανθισμένα ανοιξιάτικα λουλούδια που προσθέτουν στη γοητεία της πόλης.

Η Hyuncho Cho, διευθύντρια του παραρτήματος Κωνσταντινούπολης του Κορεατικού Οργανισμού Τουρισμού, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την επερχόμενη ανοιξιάτικη περίοδο, δηλώνοντας: «Η άνοιξη στην Κορέα είναι μια εποχή ανανέωσης και γιορτής, που σηματοδοτείται από εντυπωσιακές ανθοφορίες σε κάθε γωνιά της χώρας. Επιπλέον, η Κορέα προσφέρει έναν θησαυρό πολιτιστικών εμπειριών, από τα σύγχρονα τουριστικά αξιοθέατα της Κορεάτικης κουλτούρας μέχρι την πλούσια ιστορία των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».

Info
Visit Korea