Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, θα απαγορεύσει τις άμαξες στην πόλη (;)

nea-yorki-amaksa
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Μια επί χρόνια τουριστική παράδοση στους δρόμους της Νέας Υόρκης, αναφέρει πως θα καταργήσει ο νέος δήμαρχος της πόλης.

Μια βραδινή βόλτα με άμαξα στο Central Park, είναι μια από τις πιο κλασικές τουριστικές διαδρομές στη Νέα Υόρκη και περιλαμβάνει μια στάση στον ουρανοξύστη Empire State και στο Rockefeller Center -αλλά όχι για πολύ ακόμη.

Ο Bill de Blasio, νέος δήμαρχος της πόλης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τις προηγούμενες ημέρες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει τα άλογα και τις άμαξες. «Δεν είναι ανθρώπινο, δεν είναι ταιριαστό για το έτος 2014. Τέρμα», είπε.

Η απαγόρευση αυτής της μακρόχρονης παράδοσης, η οποία ξεκίνησε το 1857 και έχει παρουσιαστεί στη λαϊκή κουλτούρα μέσω και του κινηματογράφου (βλ. Sex and the City και Manhattan του Woody Allen), έχει λάβει μικτή κριτική. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν την απαγόρευση και δεν υπάρχει αντίσταση από πολλούς.

Οι οδηγοί των αμαξών είναι εξοργισμένοι και πολλοί επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα άσχημης συμπεριφοράς απέναντι στα άλογα και ότι θα «πολεμήσουν» τον de Blasio στο δικαστήριο.

Αν η απαγόρευση εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, το γραφείο του δημάρχου σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις άμαξες με ηλεκτρικά, vintage αυτοκίνητα.