Θεματικό πάρκο με κεντρικό έκθεμα τον Τιτανικό στην Κίνα

titanikos
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, καθώς και η προσομοίωση της σύγκρουσής του με το παγόβουνο, θα γίνουν το επίκεντρο ενός θεματικού πάρκου στην Κίνα.

Μια κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα πλήρους κλίμακας αντίγραφο του Τιτανικού, με μια προσομοίωση σύγκρουσης με παγόβουνο, σε ένα θεματικό πάρκο στο Daying County, επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

Το 165 εκατ. δολαρίων μοντέλο, θα είναι ένα από τα βασικά αξιοθέατα στο Romandisea Seven Star International Cultural Tourism Resort, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης ένα μουσείο αφιερωμένο στην θαλάσσια τραγωδία του 1912, μια τεχνητή παραλία, τουρκικά λουτρά και κάτι που ονομάζεται… «6D» κινηματογράφος.

Το πάρκο προγραμματίζεται να ανοίξει το 2016.

Το project στοχεύει να είναι πολλά περισσότερα από ένα μουσείο που αναπαριστά το αρχικό πλοίο ή την ταινία του 1997 που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Η προσομοίωση θα επιτρέψει σε αρκετές εκατοντάδες άτομα να αισθανθούν για λίγο ναυαγοί!

Ο σχεδιασμός του πλοίου θα βασίζεται στο «αδελφάκι» πλοίο του Τιτανικού, RMS Olympic και θα γίνει σε ένα ναυπηγείο στην επαρχία Hubei.
Η ρεπλίκα θα βρίσκεται μόνιμα στις όχθες του ποταμού Qi, περίπου 1.500 χλμ. από την πλησιέστερη ακτή. Όμως, οι επισκέπτες θα μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας σύγκρουσης με παγόβουνο, χάρη σε μια προσομοίωση υψηλής τεχνολογίας με ειδικό φως και ηχητικά εφέ.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τις 15 Απριλίου 1912 όταν συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό νοτιοανατολικά της Νέας Γης. Εξαιτίας της σύγκρουσης πέθαναν 1.502 άνθρωποι, ενώ 705 διασώθηκαν. Το ατύχημα θεωρείται μια από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες σε καιρό ειρήνης. Το ναυάγιο του πλοίου εκ τότε παραμένει στον πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος 3.784 μέτρων.