«Τραυματίστηκε» από κεραυνό ο… Χριστός στο Ρίο ντε Τζανέιρο

agalma-xristou-rio-nte-tzaneiro
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Από κεραυνό χτυπήθηκε πριν από μερικές ημέρες, το διάσημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, στην κορυφή του λόφου Corcovado, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Το διάσημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, στην κορυφή του λόφου Corcovado, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, χτυπήθηκε από κεραυνό πριν από μερικές ημέρες, όταν μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη, με πάνω από 40.000 κεραυνούς. Από αυτή, προκλήθηκαν ζημιές στο κεφάλι του αγάλματος και στα δύο από τα δάχτυλά του.

Εργάτες έχουν ξεκινήσει να αποκαθιστούν τη ζημιά και οι επισκευές υπολογίζεται να διαρκέσουν τέσσερις μήνες. Το άγαλμα πάντως θα παραμείνει επισκέψιμο για τους τουρίστες.

Το 32 μέτρων άγαλμα του Χριστού, βρίσκεται στην κορυφή ενός απότομου βουνού και συχνά πλήττεται από κεραυνούς. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θα εγκαταστήσουν περισσότερα αλεξικέραυνα στο άγαλμα, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές ζημίες.

Εργασίες ανακαίνισης που στοίχισαν 4 εκατομμύρια δολάρια, το 2010, επισκεύασαν τα άσχημα διαβρωμένα μέρη του προσώπου και των χεριών του.

Το άγαλμα στέκεται με απλωμένα τα χέρια, σα να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710 μέτρων και θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931. Ζυγίζει 1.000 τόνους και μάλιστα είναι εγκατεστημένο με τρόπο ώστε να ατενίζει την πόλη του Ρίο.

Σήμερα, η ανάβαση των επισκεπτών στο βουνό για να δουν το άγαλμα, γίνεται με ανελκυστήρες που προσφέρουν πανοραμική θέα και κυλιόμενες σκάλες. Έτσι, οι επισκέπτες δεν αντιμετωπίζουν πλέον τη δυσκολία να ανέβουν τα 220 σκαλιά, για να φτάσουν στη βάση του αγάλματος.