Ένα υποθαλάσσιο δωμάτιο ανοίγει σε πολυτελές resort της Αφρικής

manta-resort
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το Manta Resort στο νησί Pamba της Τανζανίας, πρόσθεσε ένα εντυπωσιακό υποθαλάσσιο δωμάτιο στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του.

Δεν είναι το πρώτο, είναι όμως το μοναδικό στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης! Το Manta Resort στο νησί Pamba της Τανζανίας, πρόσθεσε ένα εντυπωσιακό υποθαλάσσιο δωμάτιο στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του.

Παρόμοιες εγκαταστάσεις υπήρχαν ήδη στο Ντουμπάι, στη Σουηδία και στη Φλόριντα, αυτή τη φορά όμως οι σχεδιαστές αναζητούσαν ένα μέρος με όσο το δυνατόν πιο καθαρά νερά και όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη ορατότητα.

Ο επίδοξος επισκέπτης, θα πρέπει να είναι έτοιμος να κατέβει τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να προχωρήσει 250 μέτρα από την ακτή, στον Ινδικό Ωκεανό, για να φτάσει στον τρίτο επίπεδο της ιδιαίτερης αυτής κατασκευής, όπου υπάρχει ένα δωμάτιο, το οποίο είναι, βέβαια, ειδικά σχεδιασμένο: οκτώ παράθυρα και ειδικός φωτισμός, επιτρέπουν στον επισκέπτη να παρατηρήσει την πλούσια υποθαλάσσια ζωή.

Επάνω από την επιφάνεια του νερού, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο.
Ήδη, το υποθαλάσσιο δωμάτιο έχει τους σταθερούς… επισκέπτες του: καλαμάρια, χταπόδια και «εξωτικά» είδη ψαριών το τιμούν συχνά με την παρουσία τους!
 
Το δωμάτιο υποδέχεται επίσημα επισκέπτες από την 1η Νοεμβρίου 2013 και καθώς στο Manta Resort υπάρχει μόνο ένας υποβρύχιος χώρος, η μία νύχτα μπορεί να κοστίσει 1.500 δολάρια.