10 τουριστικοί προορισμοί στη Λατινική Αμερική

chile
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας, τότε η Λατινική Αμερική είναι η ήπειρος που πρέπει να επισκεφθείτε.

Η γοητεία που κρύβεται στα εξωτικά τουριστικά της αξιοθέατα είναι ακαταμάχητη και ένα ταξίδι σε αυτά τα μέρη μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως εμπειρία ζωής.

Από την οροσειρά των Άνδεων και τα χιονισμένα βουνά μέχρι τις πυκνές ζούγκλες και τις απέραντες ερήμους, η Λατινική Αμερική δεν απογοητεύει όσους επιλέξουν να την επισκεφθούν. Εκτός από τις μεγαλουπόλεις υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα που χρήζουν προσοχής και επιλέξαμε 10 από τα σημαντικότερα για εσάς.

Machu Picchu, Περού

Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο του Περού και ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής είναι με διαφορά το Machu Picchu. Χτίστηκε το 1460 από τους Ίνκας αλλά ανακαλύφθηκε μόλις στις αρχές του 20ού αιώνα, αφού η πόλη είναι καλά κρυμμένη ανάμεσα από τα βουνά του Περού και τα δάση του Αμαζονίου.

Είτε ταξιδεύετε για να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα, είτε για να νιώσετε ένα κομμάτι της αρχαίας ιστορίας του πολιτισμού των Ίνκας, θα μείνετε εξίσου ικανοποιημένοι.

Μπορείτε να μεταβείτε στο Machu Picchu με τρένο από το Cusco ή αν προτιμάτε μια αληθινή περιπέτεια, η πεζοπορία είναι μια φθηνή λύση που θα σας πάρει κάποιες ημέρες.

Αμαζόνιος, Ισημερινός

Ο Αμαζόνιος είναι σίγουρα το πιο ξακουστό οικοσύστημα του πλανήτη. Καλύπτει το 40% της Λατινικής Αμερικής και διέρχεται μέσα από πολλές χώρες.

Μια από τις πιο γνωστές εισόδους του βρίσκεται εντός των συνόρων του Ισημερινού, κατά μήκος της πρωτεύουσας του Quito. Βέβαια ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο δεν ενδείκνυται αν είστε λιπόψυχοι, καθώς αποτελεί το συνώνυμο της περιπέτειας.

Είναι το μέρος με τη μεγαλύτερη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας στον κόσμο και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε διάφορα είδη ζώων από μαϊμούδες και πτηνά μέχρι μεγαλύτερα άγρια θηλαστικά και αρπακτικά.

Ο καταρράκτης των Αγγέλων, Βενεζουέλα

Ο καταρράκτης των Αγγέλων βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου Canaima της Βενεζουέλας και τοποθετείται ανάμεσα στους υψηλότερους καταρράκτες στον κόσμο.

Η θέα στους καταρράκτες είναι εντυπωσιακή και θα σας ανταμείψει για το δρόμο που κάνατε, ωστόσο η ίδια η πεζοπορία μέχρι εκεί μέσα στη ζούγκλα είναι από μόνη της μια περιπέτεια ανάμεσα από βουνά, λιβάδια, ποτάμια και λιμνοθάλασσες.

Torres del Paine, Χιλή

Η Γη του Πυρός είναι ένας τολμηρός ταξιδιωτικός προορισμός που λίγοι τον επιλέγουν, αν όμως ανήκετε σε αυτούς τους λίγους σας συστήνουμε μια εξόρμηση στο εθνικό πάρκο Torres del Paine στην Παταγονία.

Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Χιλής και είναι ο παράδεισος της πεζοπορίας ανάμεσα από παγετώνες, λίμνες και χιονισμένα βουνά. Αν ενδιαφέρεστε απλώς για τη θέα που κόβει την ανάσα μπορείτε να επιλέξετε ταξίδι μιας ημέρας, αν πάντως είστε ιδιαίτερα γενναίοι και το... λέει η ψυχή σας υπάρχει και η επιλογή της διαδρομής «W» διάρκειας 9 ημερών.

Salar de Uyuni, Βολιβία

Η θάλασσα αλατιού Salar de Uyuni στη Βολιβία είναι από αυτά τα μέρη του πλανήτη που αδυνατείς να πιστέψεις ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Μοιάζει πολύ περισσότερο με μια απέραντη έρημο αλατιού παρά με θάλασσα και ο τρόπος που αντανακλά τον ήλιο δημιουργεί  οφθαλαμαπάτες, που προσελκύουν επαγγελματίες φωτογράφους από όλες της μεριές της Γης.

Αυτό το μέρος μοιάζει τόσο έξω από αυτόν τον πλανήτη που αν σκοπεύετε να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι, πρέπει να το υπολογίσετε αρκετά στους πιθανούς προορισμούς.

San Pedro de Atacama, Χιλή

Το San Pedro de Atacama στη Χιλή κάποτε ήταν προορισμός για τη μεταφορά βοοειδών, αλλά το φυσικό τοπίο της περιοχής είναι τέτοιο που σταδιακά μετατράπηκε σε μεγάλο τουριστικό προορισμό.

Ξεχωρίζει η Κοιλάδα του Φεγγαριού (Valle de Luna) για τη θέα που προσφέρει κατά το ηλιοβασίλεμα. Οι ταξιδιώτες παρακολουθούν την έρημο να μετατρέπεται σε ένα πανέμορφο και ειδυλλιακό μέρος για να ατενίσουν τα αστέρια.

Τα ξηρά τοπία, οι αμμόλοφοι, οι κρατήρες, τα φαράγγια και τα αλατορυχεία εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες, οι οποίοι είθισται να μένουν περισσότερο απ’ ό,τι υπολόγιζαν αρχικά.

Λίμνη Titicaca, Βολιβία

Η λίμνη Titicaca στη Βολιβία είναι η μεγαλύτερη λίμνη στη Λατινική Αμερική και αποτελεί το σπίτι διάφορων αυτοχθόνων κοινοτήτων που καλλιεργούν την περιοχή και της χαρίζουν εξέχουσα πολιτιστική σημασία.

Η μεγαλύτερη πόλη στην ακτή είναι η Copacabana (μην την μπερδέψουμε με την αντίστοιχη παραλία της Βραζιλίας) η οποία ξεχωρίζει για την ιστορία της και τις θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις προς την Μητέρα Γη.

Βέβαια η εμπειρία δεν περιορίζεται στην ακτή, αφού καθημερινά πλοία φεύγουν για το ιερό νησί των Ίνκας Isla del Sol, για ένα ξεχωριστό ταξίδι πάνω στα καταγάλανα νερά και δίπλα από τις χιονισμένες βουνοκορφές.

Pantanal, Βραζιλία

Αν λατρεύετε τόσο πολύ την περιπέτεια και όλοι οι παραπάνω προορισμοί δεν ικανοποιούν τα γούστα σας, τότε δεν έχετε παρά να κλείσετε εισιτήρια για το Pantanal της Βραζιλίας.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους στον κόσμο με πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας κι επίσης είναι ίσως η πιο άγρια περιοχή του πλανήτη. Εκεί υπάρχουν τα περισσότερα ζώα στη Λατινική Αμερική και ενδείκνυται για σαφάρι.

Θα θαυμάσετε τόσο μεγαλοπρεπείς ιαγουάρους, όσο και διάφορα είδη από πολύχρωμα πτηνά και παπαγάλους που κατοικούν στην περιοχή.

Cartagena, Κολομβία

Εκεί που η Λατινική Αμερική συναντά την Καραϊβική, εκεί ακριβώς βρίσκεται η Cartagena της Κολομβίας. Διαθέτει και ένα πανέμορφο ψαροχώρι στην ακτογραμμή της Καραϊβικής, εξαιρετικές παραλίες και μια ιστορική παλιά πόλη που αξίζει να ανακαλύψετε την αποικιακή αρχιτεκτονική της.

Επίσης είναι η ασφαλέστερη περιοχή στην Κολομβία και δεν είναι τυχαίο που αποτελεί δημοφιλές λιμάνι για τα κρουαζιερόπλοια. Και αν κουραστείτε από όλα αυτά, μπορείτε να σταματήσετε σε μια καφετέρια για να γευτείτε μια από τις υπέροχες πάστες που προσφέρει.

Salvador, Βραζιλία

Το Salvador είναι η προηγούμενη πρωτεύουσα της Βραζιλίας και σήμερα είναι τουριστικό θέρετρο περίφημο για την κουζίνα που έχει πινελιές από αφρικανικές γεύσεις, για τη μουσική και για την αρχιτεκτονική.

Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται «Πρωτεύουσα της Χαράς» εξαιτίας των εορτασμών για το καρναβάλι. Η τέχνη της περιοχής έχει μείνει ανέπαφη από τον 17ο αιώνα και οι λάτρεις θα ενθουσιαστούν από τα μνημεία.