5 προτάσεις για το τετραήμερο που έρχεται...

aigina-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ήρθε ώρα να κλείσεις τον υπολογιστή σου και μπεις σε mood διακοπών! Πες στο άλλο σου μισό: «Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου, στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου» και πακετάρετε βαλίτσες!

Το τετραήμερο της 25ης Μαρτίου (αν κολλήσετε και μια άδεια τη Δευτέρα), είναι θαυμάσια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, ταξιδεύοντας σε κοντινούς προορισμούς. Ο καιρός άλλωστε, μας χαμογελάει και μας κλείνει το μάτι! Επιλέξαμε για εσάς 5 κοντινούς προορισμούς, ώστε να περάσετε όμορφα, χωρίς να βάλετε βαθιά στο χέρι στην τσέπη!

1.Αίγινα η γραφική

Μια ανάσα από την Aθήνα βρίσκεται η Αίγινα, ένα νησί με ιστορία, κοσμοπολίτικο αέρα και - το τελευταίο διάστημα- πολλούς celebrities. Ιδανικός προορισμός για τριήμερο, αλλά και weekend, αφού δεν θα «ιδρώσετε», για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Πώς θα πάω:

Η Αίγινα είναι μία ώρα κι ένα τέταρτο μακριά από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο και με το δελφίνι θα κάνετε 35 λεπτά να φτάσετε.
Στην αρχαιότητα, συμμετείχε στη ναυμαχία της Σαλαμίνας ενάντια στους Πέρσες και κατά την κλασική εποχή, αποτέλεσε πόλη της Αχαϊκής Συμπολιτείας. Σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, πληθυσμό και ανάπτυξη, νησί του Αργοσαρωνικού και νησιωτικό προάστιο του Πειραιά,.

Αξίζει να δείτε:

-Aν η καλή θέα, είναι κάτι που σας συγκινεί, επισκεφτείτε το λόφο της Παλαιοχώρας με τα εκκλησάκια του και θαυμάστε τον Σαρωνικό από ψηλά!

-«Καροτσέρη, ασ’ το καμουτσίκι απ’ το χέρι»

Kάντε τη βόλτα σας στο λιμάνι και την παραλιακή ζώνη της Αίγινας και μη διστάσετε να ανεβείτε σε μια παραδοσιακές άμαξες που σας περιμένουν, για να σας ξεναγήσουν στο νησί.

-Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα’ αγόρι μου

Απολαύστε τα ουζάκια σας στον ήλιο, στην ψαραγορά. Για να χωνέψετε, περιηγηθείτε στα σοκάκια και τα καλντερίμια της πόλης. Είναι μια καλή ευκαιρία να θαυμάσετε τα κτίρια του 19ου αιώνα, που είναι δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με έντονο το λαϊκό στοιχείο.

-Για ψαράκι στη Πέρδικα

Στο νότιο μέρος του νησιού βρίσκεται το  ψαροχώρι της Πέρδικας. Είναι εξαιρετικά γραφικό μέρος και εδώ μπορείτε  να απολαύσετε τα ψαράκια σας, αγναντεύοντας τη θέα.

2. Αγκίστρι

Πρόκειται για έναν μικρό «παράδεισο», σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα. Ακόμη κι αν δε σας… γεμίζει το μάτι με το μέγεθός του, σας διαβεβαιώνουμε ότι λίγες μόνο ημέρες εδώ, θα σας κάνουν να ξεχάσετε οτιδήποτε έχει σχέση με μιζέρια, πόλη και ΔΝΤ.
Πώς θα πάτε: Από τον Πειραιά δεν θα κάνετε  πάνω από 50 λεπτά, αν πάτε με δελφίνι ή μιάμιση περίπου ώρα αν πάτε με το συμβατικό πλοίο.

On the beach

Ο καιρός απ’ ότι φαίνεται θα είναι με το μέρος σας. Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στους μικρούς κόλπους της Σκληρής  και να κάνετε την ηλιοθεραπεία σας στην όμορφη, βοτσαλωτή Δραγωνέρα.

Στολισμένο κεφάλι

Σε αρχαία κείμενα, όπως αναφέρει ο Πλίνιος και άλλοι αρχαίοι ιστορικοί όπως ο Θουκυδίδης και ο Διόδωρος, το Αγκίστρι είχε την ονομασία Κεκρυφάλεια που σημαίνει «στολισμένη κεφαλή».

3. Άνδρος

Η Χώρα της Άνδρου είναι χτισμένη πάνω σε μια μακρόστενη χερσόνησο η οποία καταλήγει σε ένα μικρό νησάκι, με ένα μεγαλόπρεπο βενετικό κάστρο. Διακρίνεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της και θεωρείται το νησί των εφοπλιστών.

Eκεί που λιάζεται η Ελένη Μενεγάκη

Οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες του νησιού είναι το Νημπορειό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και τα Άχλα, στην οποία η πρόσβαση γίνεται με καράβι από το λιμάνι της Χώρας ή από δύσβατο χωματόδρομο.
Εκεί κάνει τις διακοπές της η Ελένη Μενεγάκη, προσπαθώντας να ηρεμήσει μακριά από τους αδιάκριτους παπαράτσι. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να πάτε και στις παραλίες «Της Γριάς το πήδημα, πρόσβαση με αυτοκίνητο και με βαρκούλα στο Μπούρο.

4. Λουτράκι

Είναι ιδανική επιλογή για ολιγοήμερες διακοπές, αφού σε πενήντα λεπτά φτάνετε οδικώς, από την Αθήνα. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τους τεχνητούς Καταρράκτες, που είναι η πιο must στάση στης πόλη, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για φωτογραφίες!

Φάρος

Το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα θα το ατενίσετε από τον Φάρο! Πάρτε το δρόμο προς τη Λίμνη Βουλιαγμένης, στρίψτε δεξιά προς Ηραίον και ιδού!

Λίμνη Βουλιαγμένης

Το μεγαλείο της φύσης αποκαλύπτεται μπροστά σας ελάχιστα μόλις χιλιόμετρα βόρεια της πόλης. Αφού περάσετε την Περαχώρα, θα τη συναντήσετε. Αν ο καιρός τον επιτρέπει, κολυμπήστε στα βαθυγάλανα νερά της και απολαύστε το ψαράκι σας στα ταβερνάκια, που βρίσκονται σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα...

5. Εύβοια

Το ξέρατε ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου; Από τις πλέον αγαπημένες αποδράσεις για τριήμερο, μας αρέσει γιατί το βόρειο τμήμα της συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ οι παραλίες της έχουν δέντρα, για να ξεκουραστείτε στη σκιά τους. Καλές επιλογές είναι  το Πευκί, η Αγία Άννα, οι Γούβες, η Ιστιαία, και η Λίμνη.

Απόλυτη χαλάρωση
Αν σας αρέσουν οι πιο prive καταστάσεις, επισκεφτείτε τη  Νότια Εύβοια. Είναι ο αγαπημένος προορισμός όσων αναζητούν λιγότερο τουριστικές περιοχές. Σας προτείνουμε την Κάρυστο, τον Αλμυροπόταμο, το Μαρμάρι και τα χωριά του Κάβο Ντόρο. Κάντε τη βόλτα σας στα Στύρα, για να δείτε από κοντά το Φαράγγι του Χάρακα και τα μυστηριώδη δρακόσπιτα που είναι χτισμένα με τεράστιους ογκόλιθους.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]