8 κορυφαίοι προορισμοί για την Άνοιξη

anoiksiatikoi-proorismoi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Για τους έξυπνους ταξιδιώτες που δεν συμβιβάζονται εύκολα, αναζητούν καλές τιμές και παράλληλα αποφεύγουν την πολυκοσμία, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για ένα ταξιδάκι!

Πολλοί προορισμοί είναι ιδανικοί αυτή την εποχή και συνδυάζουν ιδανικό κλίμα ( ούτε κρύο, ούτε ζέστη) και εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το clickatlife.gr σας ξεναγεί στους πιο ανθισμένους προορισμούς του κόσμου, που αξίζει να επισκεφτείτε την Άνοιξη.

Εθνικό πάρκο Manuel Antonio, Κόστα Ρίκα

Εδώ αξίζει να έρθετε από τον Δεκέμβρη μέχρι και τον Απρίλη, αφού από το Μάιο μέχρι και το Νοέμβρη ξεκινούν οι βροχές.
Το Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio προσφέρει στον επισκέπτη τις πιο εντυπωσιακές παραλίες σε ολόκληρη την Κόστα Ρίκα και αν έρθετε αυτή την εποχή θα πείτε «μ’ ένα σπάρο, δυο τρυγόνια» αφού θα αποφύγετε τις ορδές των τουριστών.

Εθνικό πάρκο Fuji-Hakone-Izu-Ιαπωνία

Ένας πίνακας ζωγραφικής είναι το συγκεκριμένο πάρκο τον Μάη, που ανθίζουν οι κερασιές, Εκτείνεται από το βουνό Fuji , στην περιοχή Hakone, τη χερσόνησο Izu και τα νησιά Izu. Το όρος Fuji μάλιστα είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ιαπωνίας και περιλαμβάνει χωράφια σχηματισμένα από λάβα και πέντε ηφαιστειακές λίμνες. Η περιοχή Hakone είναι  γνωστή για τις θερμές πηγές και τους βοτανικούς κήπους, η χερσόνησος Izu φιλοξενεί 29 είδη ερπετών και τα νησιά Izu είναι αποτέλεσμα υποβρύχιων ηφαιστειακών εκρήξεων. Κοινώς, άλλος κόσμος…

Πόρτλαντ, Όρεγκον

Αν ταξιδέψετε αυτή την εποχή στo Πορτλαντ θα καταλάβετε γιατί είναι γνωστό ως «η πόλη των Ρόδων». Το κλίμα είναι ιδανικό για να καλλιεργήσεις τριαντάφυλλα και θα δείτε χιλιάδες ρόδα, κάνοντας τη βόλτα σας. Η άνθιση ξεκινά τον Απρίλη και  τον Ιούνιο φτάνει στο αποκορύφωμα της. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον διάσημο Ιαπωνικό κήπο, έναν από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους εκτός της Ιαπωνίας. Αν βρεθείτε στη πόλη από τα μέσα Μαΐου, έως και τα μέσα Ιουνίου μη χάσετε το «Φεστιβάλ των Ρόδων» που περιλαμβάνει πολλά χάπενινγκ και φυσικά εντυπωσιακά πυροτεχνήματα!

Κέιπ Μέι,  Νιου Τζέρσεϊ

Προτιμήστε να έρθετε την άνοιξη και να περπατήσετε δίπλα στα υπέροχα βικτωριανά σπίτια, να διαβάσετε το βιβλίο σας στην παραλία, αλλά καλού κακού παρτε μαζί σας και το φουτεράκι σας. Το Μάιο το Νιου Τζέρσεϊ είναι ένας παράδεισος, αφού χιλιάδες πούλια  μεταναστεύουν στο Κέιπ Μέι! Γιατί όχι κι εσείς;

Ουάσιγκτον, HΠΑ

Στα τέλη Μαρτίου και κατά τη διάρκεια του Απρίλη η πόλη γεμίζει χρώματα. Εκατοντάδες κερασιές ανθίζουν και τα λουλούδια ανθίζουν, ανεβάζοντας την διάθεση ντόπιων και επισκεπτών. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και το «Cherry Blossom Festival» (μτφ: Φεστιβάλ ανθίσματος της Κερασιάς) που γίνεται κάθε χρόνο.

Παρίσι, Γαλλία

Η πόλη του έρωτα, την άνοιξη φοράει τα καλά της και περπατώντας στους κήπους και τα πάρκα της, σου κόβεται  η ανάσα. Φινέτσα, φως και γαλλική κουζίνα, σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Ολλανδία

Ένα μοναδικό θέαμα θα αντικρύσετε αν βρεθείτε τέτοια εποχή  στην Ολλανδία. Εκατομμύρια τουλίπες, σχηματίζουν ένα πραγματικό πίνακα ζωγραφικής, με έντονα χρώματα. Το συγκεκριμένο ταξίδι, ήταν ίσως το καλύτερο της ζωής μου και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Μην διστάσετε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να θαυμάσετε από κοντά τις ομορφιές της φύσης. Λευκές, κόκκινες, μπλε, κίτρινες, πράσινες τουλίπες σχηματίζουν λωρίδες. Το ξέρατε ότι η Ολλανδία είναι γνωστή και ως χώρα της τουλίπας;

Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι , Καλιφόρνια

Ένα must ταξίδι για την Άνοιξη είναι το συγκεκριμένο, καθόλου άδικα αφού από τον Απρίλη μέχρι και τον Ιούνη είναι η πιο μαγική εποχή για να το επισκεφτείτε. Έχει συνολική έκταση 761.266 στρεμμάτων και φθάνει μέχρι τις δυτικές πλαγιές της οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]