Οι Αυστριακοί λένε: «Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα!»

ellada
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

«Η Ελλάδα είναι και πάλι "το νούμερο ένα" στον τουρισμό", είναι ο τίτλος του ολοσέλιδου δημοσιεύματος της Αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε».

Η εφημερίδα φιλοξενεί μάλιστα στις σελίδες της, συνέντευξη του υπεύθυνου της νέας εταιρείας ταξιδίων της Αυστρίας «Detur», Σένα Ούτσγκερεν, ο οποίος δηλώνει πως η χώρα μας θα είναι ο top τουριστικός προορισμός και για την φετινή τουριστική σεζόν.

Ο ίδιος επισημαίνει ακόμη πως η Ελλάδα επανέρχεται  δυναμικά στην τουριστική αγορά, παρά την αύξηση στις τιμές κατά 30%,  με τα προγνωστικά στοιχεία να αγγίζουν σταδιακά τα προ κρίσης επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι πως ήδη από το καλοκαίρι του 2013 οι Αυστριακοί έδειξαν ιδιαίτερα συμπάθεια για την χώρα μας, αφού τα στοιχεία κατέγραψαν αύξηση που άγγιζε το 40%.

Και φέτος όμως τα προγνωστικά δείχνουν πως η Ελλάδα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους για το φετινό καλοκαίρι. Το θετικό κλίμα φάνηκε ήδη από τις αρχές του έτους, όπου αρκετές αυστριακές εφημερίδας φιλοξένησαν αφιερώματα για την χώρα μας, αλλά και από το γεγονός ότι οι προκρατήσεις για πακέτα που αφορούν την Ελλάδα αγγίζουν υψηλά διψήφια ποσοστά με την Ρόδο να κατέχει την πρωτιά την φετινή τουριστική σεζόν.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]