Οι 10 πιο υπέροχες παραλίες της Ελλάδας

elafonisi
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2014

Αν οργανώνετε από τώρα τις διακοπές σας και το θέμα «παραλία» σας καίει, έχουμε καλά νέα. Το γνωστό ταξιδιωτικό site “tripadvisor”, που αποτελεί τη «Βίβλο» των απανταχού travelers, συγκέντρωσε σε μια λίστα τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Το clickatlife.gr σας τις παρουσιάζει.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Το γνωστό ταξιδιωτικό site αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ομορφιά του κόβει  την ανάσα των επισκεπτών. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και έχουν μια ροζ απόχρωση, που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού. Η  καλύτερη περίοδος για να κάνετε τις βουτιές σας είναι από το Μάη μέχρι και τον Οκτώβρη, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε!

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου, Κίσσαμος

Το Trip Advisor την χαρακτηρίζει εκπληκτική και προτείνει να την επισκεφθείτε, ενώ παράλληλα συμβουλεύει: «Φορέστε αρκετό αντηλιακό για να μην πάθετε εγκαύματα»,  αφού ο ήλιος καίει!

Κόλπος Αγίου Παύλου, Λίνδος

Ψηφίστηκε στις πρώτες  θέσεις για τα σμαραγδένια νερά της θάλασσας, που είναι ό,τι πρέπει  για κολύμπι και καταδύσεις. Εδώ θα ζήσετε  στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι είναι το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κέρκυρας.  Απέραντοι ελαιώνες, λόφοι κατάφυτοι από πεύκα, βραχώδης ακτές, δαντελωτά ακρογιάλια και ορμίσκοι με χρυσαφένιες αμμουδιές. Μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε γιατί εδώ όλες οι ομορφιές της φύσης ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώνταε έναν επίγειο παράδεισο.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Έχει έκταση περίπου 2 χιλιόμετρα και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Αν και η πρόσβαση στην παραλία είναι σχετικά δύσκολη, ελκύει ετησίως πολύ κόσμο και θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Τα καταγάλανα νερά της μαγεύουν τους επισκέπτες και δικαίως φιγουράρει στη δεκάδα. Είναι 38 χιλιόμετρα μακριά από τη πόλη της Λευκάδας και 4 χιλιόμετρα από το χωριό Αθάνι.

Ναυάγιο, Ζάκυνθοs

Αν πας στη Ζάκυνθο και δεν δεις το περιβόητο ναυάγιο είναι σαν να μην πάτησες ποτέ το πόδι σου στο νησί. Το 1983 ένα πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ποτά στην Ελλάδα, εντοπίστηκε από το Λιμενικό που το καταδίωξε μέσα σε κακό καιρό, με αποτέλεσμα το πλοίο να ναυαγήσει σε μια παραλία και να μείνει στην άμμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Ναυάγιο.

Μύρτος, Κεφαλονιά

Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, 30 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι. περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Στην άκρη της υπάρχει μια μικρή σπηλιά. Είναι το «καμάρι» του νησιού και θα χάσετε αν δεν βουτήξετε στα καταγάλανα νερά της.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Οι φωτογραφίες της κάνουν το γύρο του κόσμου και έχει πολλούς φανατικούς φίλους. Η παραλία είναι αμμώδης, τα νερά είναι βαθιά, φτάνοντας πολλά μέτρα βάθος μέσα στον όρμο, ενώ έξω από τα ακρωτήρια φτάνουνε τα 350 μ. βάθος.

Σταλίδα, Κρήτη

Η πανέμορφη αμμουδιά είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού. Όταν όμως φυσάει πολύ θα πρέπει να προσέξετε γιατί η παραλία είναι ανοικτή στον καιρό. Ο βυθός βαθαίνει σταδιακά και είναι εύκολο για τα μικρά παιδιά να απολαύσουν τη θάλασσα. Η παραλία είναι οργανωμένη με ναυαγοσώστες, ομπρέλες και καρέκλες, οπότε μπορειτε να περάσετε τη μέρα σας εδώ. Αξίζει τον κόπο!

Περίσσα, Σαντορίνη

Η μαγευτική αυτή μαύρη παραλία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό σημείο του νησιού, απλωμένη σε μήκος 7  περίπου χιλιομέτρων. Είναι μια από τις πιο γνωστές  παραλίες της Σαντορίνης. Φημίζεται για την κατάμαυρη άμμο, τα  καθαρά βαθιά νερά και τα οργανωμένα beach bars  της.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]