9 απίστευτα μέρη, που αξίζει να δεις πριν πεθάνεις

reed-flute-caves-kina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2014

Κάποιες εμπειρίες δεν τις αλλάζουμε με όλα τα χρήματα του κόσμου. Το clickatlife.gr επέλεξε 9 μαγευτικά μέρη, που μοιάζουν να έχουν βγει από επιστημονική ταινία, κι όμως υπάρχουν και μπορείτε να τα δείτε-με γουρλωμένα μάτια-από κοντά!

Reed Flute Caves, Κίνα

Η σπηλιά Reed Flute στην Κίνα είναι μαγική. Oι σταλακτίκτες και οι σταλαγμίτες που βρίσκονται εκεί για πάνω από 1.200 χρόνια, δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα! Το διοξείδιο αλλάζει χρώμα στα πετρώματα και τα κάνει να λάμπουν. Η βόλτα στα 240 μέτρα της σπηλιάς είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Skaftafell Ice Cave, Ισλανδία

Γνωρίστε την πιο εντυπωσιακή σπηλιά πάγου, που βρίσκεται, που αλλού, στην Ισλανδία. Μια οροφή εξ ολοκληρου δημιουργημένη από πάγο, είναι ικανή να μαγέψει και τον πιο απαιτητικό εξερευνητή!

Antelope Canyon, Aριζόνα

Το φαράγγι έχει δημιουργηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια με την καταλυτική δύναμη του νερού. Το εντυπωσιακό είναι οι εκπληκτικοί χρωματισμοί που παίρνουν τα τοιχώματα από την αντανάκλαση του φωτός.

Bigar Waterfall, Ρουμανία

Είναι οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του κόσμου. Το «World Geography», τους έχει μάλιστα δώσει την πρώτη θέση στους 8 πιο ξεχωριστούς καταρράκτες του κόσμου. Βρίσκεται  στον 45ο παράλληλο, στο μέσο της απόστασης που χωρίζει το Βόρειο Πόλο από τον Ισημερινό.

Grand Prismatic Hot Spring, Γουαϊόμινγκ
Eίναι τουριστική ατραξιόν εδώ και δεκαετίες. Τα απίστευτα χρώματα που αλλάζει, είναι πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες απ' όλο τον κόσμο.

Zhangye Danxia Landform, Gansu, Κίνα

Μπορεί να μοιάζει με εξωγήινο τοπίο ή σαν ζωγραφιά ενός μοντέρνου καλλιτέχνη, όμως πρόκειται για ένα 100% φυσικό τοπίο που βρίσκεται στην Κίνα! Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και… πολύχρωμα μέρη του πλανήτη μας.

Salar De Uyuni, Βολιβία

Βρίσκεται στις Άνδεις της Βολιβίας και αποτελούσε τη μεγαλύτερη λίμνη από αλάτι στον κόσμο. Η λίμνη έχει ξεραθεί εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα συμπαγές ίζημα από αλάτι που περιλαμβάνει το 50- 70% των παγκόσμιων αποθεμάτων λιθίου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, το νερό της λίμνης δημιουργεί τον μεγαλύτερο καθρέφτη πάνω στη γη.

Fly Geyser, Nεβάδα

Δημιουργήθηκε τυχαία το 1916 σε μια προσπάθεια ανεύρεσης νερού. Το 1960 το υπόγειο θερμό νερό βρήκε ένα αδύνατο σημείο. Το θερμό νερό μαζί με ορυκτά στοιχεία άρχισε να ανεβαίνει στην επιφάνεια, δημιουργώντας αυτόν τον εντυπωσιακό πίδακα. Ο πίδακας έφτανε σε ύψος τα 12 πόδια, αλλά κάθε χρόνο μεγάλωνε το ύψος του.

Λίμνη Νατρόν, Τανζανία

Είναι μια αλκαλική λίμνη στη βόρεια Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Περιβάλλεται από ηφαίστεια, ανάμεσα στα οποία είναι και το ενεργό ηφαίστειο Ολ Ντόινιο Λενγκάι. Η έκταση της λίμνης δεν είναι σταθερή και μπορεί να φτάσει σε έκταση μέχρι τα 850 χλμ², αλλά είναι πολύ ρηχή και το βάθος της φτάνει μόνο το μισό μέτρο.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]