8 μέρη στην Αμερική που αξίζει να επισκεφθείτε

nea-yorki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2014

Ένα ταξίδι στις Ηνωμένες πολιτείες αποτελεί once in a lifetime εμπειρία. Ταξιδέψτε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα νιώσετε σαν να πρωταγωνιστείτε σε Χολιγουντιανή ταινία.

Νέα Υόρκη

Ένα ταξίδι στο μεγάλο μήλο είναι εμπειρία που πρέπει οπωςσδήποτε να ζήσετε. Την πρώτη φορά που θα δείτε από κοντά  τους ουρανοξύστες του Manhattan και θα περπατήσετε στην Brooklyn Bridge, θα νιώσετε πρωτόγνωρο ενθουσιασμό. Για τους λάτρεις της τέχνης προτείνουμε μια επίσκεψη στο MoMA και το Metropolitan Museum of Art. Κάντε μια βόλτα στο ρομαντικό Central Park, θαυμάστε τη θέα από το Empire State Building και γεμίστε τη βαλίτσα σας, με εμπειρίες.

Σικάγο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του Σικάγου είναι η προβλήτα "Navy Pier", η οποία βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας, εκεί όπου εκβάλει ο ποταμός Σικάγο και έχει μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο. Όλη η προβλήτα είναι αφιερωμένη στην διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Επίσης δείτε από κοντά  τον ουρανοξύστη John Hancock Center στο Σικάγο, που θυμίζει «παιχνίδι» σε λούνα παρκ.

Σαν Φρανσίσκο

Η πιο διάσημη εικόνα είναι η περίφημη Golden Gate Bridge. Κάντε μια βόλτα στον  ιστορικό λόφο της πόλης Nob Hill, με τα υπέροχα κτίρια. Must επίσκεψη είναι μια βόλτα  στη γειτονιά Tenderloin. Εκεί έχουν αναβιώσει ορισμένα από τα παράνομα μπαρ της εποχής της Ποτοαπαγόρευσης, γνωστά ως «speakeasies». Επισκεφθείτε τα και δοκιμάστε τα ποτά που είχαν επινοηθεί στην παρανομία!

Λας Βέγκας

Αν σας αρέσουν οι hangover καταστάσεις, πρέπει να έρθετε οπωσδήποτε! Κατέχει επάξια τον τίτλο της παγκόσμιας πρωτεύουσας του τζόγου. Υπάρχουν 1701 χώροι αφιερωμένοι στη Θεά Τύχη. Las Vegas σημαίνει στα ισπανικά «Οι Λειμώνες», εξαιτίας του πράσινου και των πολλών υδάτων που υπάρχουν στην περιοχή. Είναι μια όαση στην καρδιά της ερήμου Μοχάβε και μέχρι το 1848 ανήκε στο Μεξικό.

Νέα Ορλεάνη

Περπατήστε στους δρόμους της French Quarter και θα καταλάβετε γιατί  ο τζαζίστας Ellis Marsalis είχε δηλώσει: «Στη Νέα Ορλεάνη η κουλτούρα αναβλύζει από τους δρόμους». Η Royal Street θα σας καταπλήξει με τις υπέροχες αντικερί και γκαλερί, που την έχουν κατατάξει στις ακριβότερες περιοχές στον κόσμο. Κάντε μια βόλτα και στη Magazine Street και τη Garden District, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.

Λος Άντζελες

Είναι μια πόλη μαγική, που φημίζεται για τον πολυεθνικό χαρακτήρα της. Το κέντρο της προσφέρει αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας και shopping.

Μια must επίσκεψη, που πρέπει να κάνετε είναι στο φουτουριστικό  Walt Disney Concert Hall, μία από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες του  Frank Gehry. Αξίζει να δείτε από κοντά τη Γειτονιά των Τεχνών, όπου τα άλλοτε βιομηχανικά κτίρια έχουν μετατραπεί σε ατελιέ καλλιτεχνών. Οι αμετανόητες fashionistas επισκεφθείτε τη Γειτονιά της Μόδας, με περισσότερα από 1.000 καταστήματα κι ελκυστικές προσφορές. Από εδώ μπορείτε σύντομα να βρεθείτε στην καρδιά του Hollywood, στο Walk of Fame.

Σιατλ

Μείνετε άγρυπνοι στο Σιάτλ, που είναι κτισμένο στην ακτή του όρμου Έλιοτ μέσα στον Πάτζετ Σάουντ. Στα ανατολικά του βρίσκεται η λίμνη Ουάσινγκτον που μέσω ενός τεχνητού καναλιού συνδέεται με τον Πάτζετ Σάουντ. Το υψόμετρο της πόλης κυμαίνεται από 0 ως 158 μέτρα, καθώς περιλαμβάνει αρκετούς λόφους.

Ουάσινγκτον

Η αμερικανική αυτοκρατορία έχει τη δική της... Ρώμη και λέγεται Ουάσιγκτον DC. Η κυβερνητική μητρόπολη των Η.Π.Α.  δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο Τζορτζ Ουάσιγκτον στα τέλη του 18ου αιώνα ως έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μεγαλόπρεπα κτίρια, επιβλητικά μνημεία της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, πολυάριθμα πάρκα με δεντροστοιχίες, ενημερωμένα μουσεία, πλατείες και ευθυγραμμισμένες λεωφόρους.


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]