Oι πιο διάσημοι δρόμοι του κόσμου

lompart-street
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2014

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, έλεγε το γνωστό τραγούδι. Το clickatlife.gr σας ξεναγεί στους πιο ιδιαίτερους και γνωστούς δρόμους, που αξίζει να περπατήσετε και να φωτογραφήσετε!

Lombard Street

Bρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Σαν Φρανσίσκο και συνδέεται με το δρόμο 101, που περνάει πάνω από τη Γέφυρα της Χρυσής Πύλης. Είναι  δρόμος δύο κατευθύνσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Παρ’ όλ’αυτά, είναι διάσημη για το κομμάτι μονής κατεύθυνσης ανάμεσα στις οδούς Hyde και Leavenworth, στο οποίο ο δρόμος έχει οχτώ απότομες στροφές. Έχει κερδίσει  τον τίτλο του δρόμου με τις περισσότερες και πιο απότομες στροφές στον κόσμο.


Abbey Road

Η συγκεκριμένη διάβαση πεζών στο Λονδίνο, έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν οι Beatles φωτογραφήθηκαν να την διασχίζουν για το εξώφυλλο του άλμπουμ τους ''Abbey Road". Η διάβαση αυτή σαράντα χρόνια μετά, συνεχίζει να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι την διασχίζουν, προσπαθώντας να μιμηθούν τη στάση του συγκροτήματος στο εξώφυλλο του Abbey Road''. To κύκνειο άσμα των θρυλικών σκαθαριών ηχογραφήθηκε το 1969 και αποτέλεσε σήμα κατατεθέν τους


Walk of Fame

H Λεωφόρος της Δόξας στο Χόλυγουντ είναι άκρως εντυπωσιακή. Έχει περισσότερα από 2.400 αστέρια  στα πεζοδρόμια κατα μήκος της. Όλα είναι αφιερωμένα σε διάσημους αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος, φέροντας τα ονόματα ηθοποιών, μουσικών, σκηνοθετών, παραγωγών, φανταστικών χαρακτήρων μεταξύ άλλων.

Ράμπλα

Είναι ένας πολύβουος πεζόδρομος στην καρδία της Βαρκελώνης που συνδέει την πλατεία της Καταλονίας με το Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στην θάλασσα. Το μήκος του πεζόδρομου είναι 1.2 χιλιόμετρα και αποτελεί την κλασική βόλτα των τουριστών και των ντόπιων.

Orchard Road

Η δεντρόφυτη αυτή λεωφόρος στη Σιγκαπούρη φιλοξενεί μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων και βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης. Προσοχή όμως! Λόγω του ότι η συγκεκριμένη περιοχή επιλέγεται πολύ συχνά από τους τουρίστες ως τόπος διαμονής,  οι τιμές των κεντρικών ξενοδοχείων στην Orchard Road είναι αρκετά απαγορευτικές.


Wall Street

Eίναι ένας ιστορικός δρόμος, που συνδέεται άρρηκτα με τους rich and famous. Eδώ βρίσκεται το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο από την κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών, καθώς η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν περίπου 153 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2008. Ονομαστηκε Wall Street, από τον τοιχο που έχτισαν οι  Ολλάνδοι τον 17ο αιώνα.

Boulevard South

Αν το Λας Βέγκας είναι η Μέκκα του τζόγου, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι το κέντρο του. Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα καζίνο και τα πεντάστερα, χλιδάτα ξενοδοχεία. Η ατμόσφαιρά θυμίζει ένα λουναπαρκ για ενήλικες και αξίζει να δείτε το θέαμα από κοντά.

Champs-Élysées

Είναι ο πιο γνωστός δρόμος του Παρισιού και ουσιαστικά αποτελεί σύμβολο της πόλης του φωτός. Συνορεύει με το Jardins des Champs-Elysées, τους όμορφα διαμορφωμένους κήπους με συντριβάνια,  το Grand και το Petit Palais στη νότια πλευρά και του Elysée στη βόρεια πλευρά του. Το τελευταίο αποτελεί την κατοικία των Γάλλων Προέδρων από το 1873. Τα Ηλύσια Πεδία χρησιμοποιούνται για όλες τις μεγάλες γιορτές. Εδώ οι Παριζιάνοι γιορτάζουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς,


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]