8 πόλεις με τα πιο όμορφα πάρκα του κόσμου

sikago-parko
ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Μέσα στο κέντρο πολύβουων αστικών κέντρων υπάρχουν κάποιες οάσεις πρασίνου, που δίνουν ανάσα στους πολίτες αλλά και τους ταξιδιώτες. Εδώ το πικ νικ είναι must και το διάβασμα ενός καλού βιβλίου επιβάλλεται. Το clickatlfe.gr σας βγάζει βόλτα στα πιο εντυπωσιακά πάρκα του κόσμου.

Το πάρκο της Χιλιετίας

Άνοιξε τον Ιούλιο του 2004 στο Σικάγο και  είναι σίγουρα  ένα από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε εάν  είστε σε διακοπές στην πόλη του Σικάγο.

Σέντραλ πάρκ

Είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α,  ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το κατατάσσουν στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου κάνοντας τους Νεοϋορκέζους περήφανους.

Πάρκο Γκιουέλ

Ένα πάρκο στολίδι για τους φιλότεχνους βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Εδώ θα αισθανθείτε σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό έργο του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, που πραγματικά θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Βρίσκεται στον λόφο «el Carmel» στην συνοικία Gràcia της Βαρκελώνης και είναι γνωστό για την Art Νοuveau αρχιτεκτονική του.

Χάιντ Παρκ

Είναι το μεγαλύτερο Βασιλικό Πάρκο του Λονδίνου και εκτείνεται σε 1.416.400 τ.μ. περίπου. Βρίσκεται στο West End του Λονδίνου και είναι ανοικτό στο κοινό από το 1637.

Κήπος του Λουξεμβούργου

Βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και είναι ίσως το πιο δημοφιλές πάρκο στο Παρίσι. Είναι περίπου 55 στρέμματα και σχεδιάστηκε το 1612 . Άνοιξε για το κοινό τον 19ο αιώνα. Στο κέντρο του πάρκου μία οκταγωνική λίμνη, γνωστή ως Grand Bassin. Μπορείτε να νοικιάσετε μικρές βάρκες για μια βόλτα στη λίμνη κάτι που είναι δημοφιλές για παιδιά.

Englischer Garten, Μόναχο

Οι λάτρεις της φύσης, θα ερωτευτείτε το συγκεκριμένο πάρκο, στην συνοικία Schwabing του Μονάχου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα του κόσμου, την έκτασή του καλύπτει 3,74 χιλιόμετρα ², ενώ οι δρόμοι και πεζοδρόμια της επεκτείνονται σε σχεδόν 75 χιλιομέτρων.

Golden Gate Park 

Μια ολόκληρη μέρα ίσως δεν φτάνει για να περπατήσεις το απέραντο Golden Gate Park στη Καλιφόρνια  με τους βοτανικούς κήπους και τα θερμοκήπια, τη λίμνη και την απαράμιλλη ομορφιά

Βασιλικοί κήποι Μελβούρνης

Μην παραλέιψετε να τους επισκεφθείτε για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις ομορφιές της φύσης  και να χαθείτε νοερά μέσα στο απέραντο πράσινο.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]