Ελαφόνησος: Για «χύμα» καταστάσεις, πάνω στο κύμα

elafonisos
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2014

Είναι must για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής. Έχω «πεταχτεί» για τριήμερο, χωρίς να το έχω προγραμματίσει και αντίκρισα έναν «εξωτικό προορισμό», που οι Βορειοευρωπαίοι θα «σκότωναν» για να δουν από κοντά!

Η μαγευτική Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου με έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απόσταση μόνο 570 μέτρα από την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή της Πούντας.Ούτε λίγο ούτε πολύ, έρευνες που έγιναν κατά καιρούς συντείνουν στο ενδεχόμενο πως η Ελαφόνησος, αποτελεί μια χαμένη πόλη που ίσως ενέπνευσε το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας! Κατά την αρχαιότητα η σημερινή Ελαφόνησος ήταν γνωστή σαν “ΟΝΟΥ ΓΝΑΘΟΣ” καθώς το τότε σχήμα της, σύμφωνα με τον Παυσανία παρέπεμπε στην όψη γαϊδουρομασέλας.

Ένα όνομα, μια ιστορία

Το σημερινό της όνομα το αντλεί από το πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα καθώς, όπως αναφέρεται και από τον Παυσανία, πολλά ήταν τα ιερά της Αρτέμιδος στην περιοχή και ειδικότερα μικρόσωμα ελάφια κόκκινου χρώματος. Σύμφωνα και με Βενετσιάνικους χάρτες του 15ου αιώνα η Ελαφόνησος αποτυπώνεται ως CERVI "τσέρβι" και τα Κύθηρα ως CERIGO "τσερίγκο" (όνομα που οι ντόπιοι χρησιμοποιούν ως και σήμερα για τα Κύθηρα.

Η θρυλική παραλία του Σίμου

Όταν βρέθηκα στη συγκεκριμένη παραλία ένιωσα σαν να είμαι σε κάποιο εξωτικό θέρετρο. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και το φυσικό τοπίο απίστευτα όμορφο. Δεν υπάρχει  καλύτερη επιλογή για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, τη κρίση και τους λογαριασμούς.  Αν ονειρευτήκατε ποτέ παιχνίδια με τα χρώματα της φύσης, κοραλλένιες και σμαραγδένιες αποχρώσεις μπλεγμένες με χρυσόλευκους κόκκους απέραντης αμμουδιάς, τότε ξέρετε που να πάτε… Στην παραλία του Σίμου!

Η παραλία του Σίμου, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού της Ελαφονήσου κυρίως για την πανδαισία χρωμάτων της, τα πεντακάθαρα νερά της, τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10μ σε ύψος, τα απίστευτης ομορφιάς κρίνα της θάλασσας και το μοναδικό πάντρεμα γης και θάλασσας σε μια λωρίδα που φαντάζει ως μονοπάτι προς τον ουρανό…


Κοιμηθείτε με θέα τ’ αστέρια

Για αμετανόητους campers, που τους αρέσει η φύση και σιχαίνονται τα ξενοδοχεία έχουμε μια λύση όνειρο! Το Simos Camping βρίσκεται μόλις 50m από την πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου, χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή ΝΑTURA. Την παραλία του Σίμου, με τα απίστευτα σμαραγδένια χρώματα θάλασσας, τα χρυσόλευκα χρώματα λεπτής αμμουδιάς και τις μοναδικές στην Ελλάδα αμμοθίνες που φθάνουν τα 10m ύψος, χαρίζοντας εκπληκτική φυσική σκιά!

 Δήμητρα Μποφυλάτου

[email protected]