8 απίστευτα μέρη στην Ευρώπη για διακοπές

romi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Κοσμοπολιτισμός, αξιοθέατα που κόβουν την ανάσα και μέρη που θα σας μείνουν αξέχαστα.Σας ταξιδεύουμε στις 9 πιο ονειρικές πόλεις του κόσμου. Εδώ που ο χρόνος είναι με το μέρος σας και οι ομορφιές της φύσης σας κλείνουν το μάτι.

Ρώμη

Η Αιωνια πόλη είναι top προορισμός, αφού συνδυάζει κοσμοπολιτισμό, κουλτούρα και μοναδικά αξιοθέατα. Για τους λάτρεις της καλής κουζίνας, είναι μια γευστική εμπειρία κι όσο για τις αμετανόητες fashionistas; Heaven, I'm in heaven!

Βενετία

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο, ερωτευτείτε τη πόλη  και τη μοναδική ατμόσφαιρα. Η Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τη βασιλική, το κωδωνοστάσιο και τη μεγαλοπρεπή προκυμαία της, όπου ο ήλιος λαμπυρίζει μέσα στα πράσινα νερά της λιμνοθάλασσας, εμπνέει τους καλλιτέχνες.

Cinque Terre

Είναι σαν ζωγραφιά και δικαίως ανήκει στη λίστα των Πολιτιστικών  Μνημείων της UNESCO. Αν την επισκεφθείτε μια φορά, θα συζητάτε για χρόνια αυτό το ταξίδι.

Βερολίνο

Είναι  μία κοσμοπολίτικη και αρκετά οικονομική πρόταση για ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη. Εκτός από τα πανέμορφα αξιοθέατα, τα μουσεία και τα πάρκα αξίζει να κάνετε βόλτες by night απολαμβάνοντας ποτό και χορό με… γερμανική υπογραφή.

Φλωρεντία

Aριστοκρατική, πανέμορφη και έτοιμη να σας συναρπάσει. Μια must επίσκεψη είναι αυτή στην  εκκλησία της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε (Αγίας Μαρίας των Λουλουδιών). Ο  καθεδρικός ναός, είναι μια τεράστια Γοτθική κατασκευή που χτίστηκε στη θέση της εκκλησίας Σάντα Ρεπαράτα, τα απομεινάρια της οποίας υπάρχουν στην κρύπτη. Άρχισε να χτίζεται στο τέλος του 13ου αιώνα σε Γοτθικό ρυθμό, από τον Αρνόλφο ντι Κάμπιο, και ο τρούλος, που κυριαρχεί στο εξωτερικό, προστέθηκε τον 15ο αιώνα.

Πόρτο

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το ιστορικό κέντρο της πόλης, που απλώνεται μέσα σε τείχη του 14ου αιώνα, βρίσκεται στη λίστα των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο ποταμός Douro που χωρίζει την πόλη στα δύο, πρωταγωνιστεί. Καμάρι του Πόρτο φυσικά δεν είναι άλλο από  το ομώνυμο φημισμένο κρασί, που έχει ταυτιστεί με την Πορτογαλία. Φορέστε τα αθλητικά σας, αφού το Πόρτο είναι γνωστό ως η πόλη των σκαλοπατιών.

Λισαβόνα

Μπορεί να είναι μια πόλη με  είκοσι αιώνες Ιστορίας, όμως είναι εξίσου σύγχρονη. Πάρτε μαζί σας και εδώ ένα ζευγάρι αθλητικά για να μην ταλαιπωρηθείτε, αφού οι πιο γραφικές συνοικίες  Alfama και Mouraria είναι γεμάτες ανηφόρες και κατηφόρες. Mια must επίσκεψη είναι στο οι Bairro Alto, την καρδιά της Λισαβόνας, που σφύζει από ζωή. Εκεί οι fashionistas θα κάνετε τα ψώνια σας και οι λάτρεις της γαστρονομίας θα βρείτε πολλά εστιατόρια που εναλλάσσονται στον ίδιο δρόμο με τις παραδοσιακές ταβέρνες, τις tascas.

Άμστερνταμ

Η πρωτεύουσα της ανεκτικότητας ζει σε ρυθμούς ενός ατελείωτου πάρτι. Must επίσκεψη είναι η πλατεία Dam και τα κόκκινα φανάρια. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός (Centraal Station) είναι η αφετηρία για να εξερευνήσετε μια άλλη πλευρά του Αμστερνταμ. Coffee shops, εστιατόρια, clubs, θέατρα, ξενοδοχεία, sex shops και καταστήματα τουριστικών ειδών βρίσκονται συγκεντρωμένα τόσο κατά μήκος της πολυσύχναστης λεωφόρου Damrak όσο και στους γύρω δρόμους.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]