Tόκιο: Μια πόλη βγαλμένη από το μέλλον

tokuo
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Αν σας αρέσει ο πανικός στο δρόμο, το κοσμοπολίτικο χρώμα και είστε fun του φουτουρισμού, εδώ είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Το ταξίδι στο Τόκιο, σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας για καιρό, αφού είναι τελείως διαφορετικό απ’ ότι έχετε δει μέχρι σήμερα.

Ξεκινήστε την περιήγηση σας από τη Ginza, που αποτελεί μια από τις κεντρικότερες συνοικίες της πρωτεύουσας. Γεμάτη κίνηση, ζωντάνια και κοσμοπολίτικο χρώμα, διαθέτει πολυτελή εμπορικά κέντρα. Εδώ οι αμετανόητες fashionistas θα ζαλιστείτε από τις επώνυμες φίρμες και οι λάτρεις του nightlife θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Μια must επίσκεψη είναι στη συνοικία Harajuku.

Εδώ μάλιστα μπορείτε να παρακολουθήσετε έναν παραδοσιακό γάμο, επισκεφθείτε τον ναό Meiji Jingu. Η γαμήλια τελετή, με τη λευκοντυμένη νύφη να κρατά μια τεράστια κόκκινη ομπρέλα από χαρτί, είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.

Μια πόλη για gourmet τύπους

Το έχουμε συνδυάσει με sushi και sashimi και λίγοι γνωρίζουν ότι εδώ είναι ο παράδεισος του γευσιγνώστη. Βλέπετε στο Τόκιο υπάρχουν 160.000 γνωστά εστιατόρια, τα δεκαπλάσια από αυτά που βρίσκονται στο Παρίσι. Είναι αναμφισβήτητα η γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου και αξίζει να δοκιμάσετε όσα περισσότερα μπορείτε!

Ψαρώνεις;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη αγορά ψαριών στον κόσμο. Με πάνω από 2.000 τόνους θαλασσινά κάθε μέρα, η αγορά Tsukiji-Shijo είναι ένας παράδεισος για τους ψαράδες, τους αγοραστές, αλλά και για τα εστιατόρια του Τόκιο. Εδώ θα βρείτε το πιο φρέσκο και εκλεκτό σούσι και τα πιο απολαυστικά ψητά ψάρια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.


Αυτοκράτορα μας κακομαθαίνετε!

Προγραμματίστε μια επίσκεψη στο Αυτοκρατορικό Παλάτι. Μάλιστα ακόμα και σήμερα αποτελεί την κατοικία του αυτοκράτορα και της οικογένειάς του. Τα κτίρια των ανακτόρων βρίσκονται πάνω στα ερείπια ενός κάστρου των σαμουράι του 15ου αιώνα. Μετατράπηκαν σε αυτοκρατορική κατοικία το 1868, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε από το Κιότο στο Τόκιο.  Φυσικά μην φανταστείτε ότι θα πιείτε το τσάι σας με τον αυτοκράτορα και τη φαμίλια του. Μόνο οι εξωτερικοί κήποι των ανακτόρων είναι επισκέψιμοι.

Ένα πάρκο αποκάλυψη

Το πανέμορφο Ueno Park είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο πάρκο της πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας έχετε να δείτε πράγματα και θαύματα: ναοί, παγόδες, ένας ζωολογικός κήπος, άφθονα τρεχούμενα νερά, λίμνες με λωτούς και μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της Ιαπωνίας (Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης, Tokyo National Museum, Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης) σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου

Και μόνο από το όνομα καταλαβαίνετε, ότι κάτι πολύ ιδιαίτερο συμβαίνει. Είναι η κρεμαστή γέφυρα που ενώνει τις περιοχές Shibaura Pier και Minato του Τόκιο. Η κατασκευή της άρχισε το 1987 και ολοκληρώθηκε το 1993. Έχει μήκος 789 μέτρα και διαθέτει τρεις γραμμές κυκλοφορίας. Μεταξύ των αυστηρών κανόνων ασφαλείας, ισχύει η απαγόρευση της διέλευσης  σε ποδήλατα και μοτοποδήλατα. Απαγορεύεται επίσης στους κατόχους μοτοσυκλετών να έχουν συνεπιβάτη κατά τη διέλευσή τους. Οι λευκοί πύργοι πάνω στους οποίους στηρίζεται η γέφυρα συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο και τη νύχτα η γέφυρα φωτίζεται με κόκκινα, λευκά και πράσινα φώτα.

Όποιος έχει μυαλό, έχει πόδια

Και στις δύο πλευρές της γέφυρας του ουράνιου τόξου υπάρχει πεζόδρομος και μπορείτε να περπατήσετε απολαμβάνοντας τη θέα είτε προς την εσωτερική πλευρά λιμανιού είτε προς τον κόλπο του Τόκιο και του βουνού Φίτζι.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]