Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει

xalkidiki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Έτσι λένε οι Θεσσαλονικείς και έχουν απόλυτο δίκιο. Το πιο κοσμοπολίτικο και ζωντανό τουριστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας ξεχωρίζει για τα φημισμένα τρία «πόδια» της, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω (Άγιο Όρος).

Στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, αλλά και στην παραλιακή ζώνη ανάμεσα στις δύο χερσονήσους θα απολαύσετε τον ήλιο, τις χρυσαφένιες αμμουδιές, τις δαντελωτές ακρογιαλιές με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και τα πυκνά πευκοδάση. Εδώ θα βρείτε σίγουρα κάποιο κατάλυμα για τη διαμονή σας, ενώ υπάρχουν και πολλά κάμπινγκ και  κατασκηνώσεις, ταβέρνες,  κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και beach bars για ξέφρενες νύχτες.

Στα καταγάλανα νερά της Βουρβουρούς

Η ξακουστή Βουρβουρού βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο, στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Εδώ θα απολαύσετε το μπάνιο σας, το φρέσκο σας ψαράκι. Αν κάνετε διακοπές με το άλλο σας μισό, το clickatlife.gr σας προτείνει να κάνετε βαρκάδα ως το Διάπορο, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τον οικισμό. Εκεί θα δείτε τα πιο καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου και παράλληλα θα ανακαλύψετε τις πιο απόκρυφες ακρογιαλιές της Χαλκιδικής. Αξίζει ακόμη να επισκεφθείτε τον οικισμό των ψαράδων. Εκεί υπάρχουν παλιά ψαράδικα σπίτια που ακόμη και σήμερα φιλοξενούν τους ψαράδες της περιοχής και μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκα ψάρια. 

Για σκληρά καρύδια

Η παραλία «Καρύδι», είναι must και διαθέτει και ένα υπέροχo beach bar. Αν πάλι είστε «βουνίσιοι» τύποι  περπατήστε τα μονοπάτια του επιβλητικού Ίταμου για να απολαύσετε από την κορυφή του τον μαγευτικό κόλπο της Βουρβουρούς.

Χαλκιδική 4 ever

H Χαλκιδική διαθέτει εξαιρετικά αξιοθέατα αρχαιολογικού, ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Το πιο σημαντικό είναι το Άγιο Όρος που αποτελεί ξεχωριστή διοικητική μονάδα στην χερσόνησο της Χαλκιδικής. Ο τόπος είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο με την χιλιόχρονη συνεχή ιστορία του. Η αρχαία Όλυνθος, τα Στάγιρα η γενέτειρα του μεγαλύτερου φιλόσοφου της αρχαίας Ελλάδας του Αριστοτέλη είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της Χαλκιδικής που θα σας προσφέρουν στιγμές ταξιδιωτικής συγκίνησης.

Το σπήλαιο των Πετραλώνων

Είναι κάτι διαφορετικό, που θα θυμάστε για καιρό. Πήρε το όνομα του από το γειτονικό χωριό. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Κάτσικα σε υψόμετρο 250 μέτρων Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1959 από τον Φίλιππο Χατζαρίδη κάτοικο της περιοχής αλλά έγινε διάσημο την επόμενη χρονιά όταν ο Χρήστος Σαρρηγιαννίδης, ανακάλυψε το κρανίο του Αρχανθρώπου. Ο ορεινός όγκος του Χολομώντα, το γραφικό νησί της Αμμουλιανής, τα όμορφα νησάκια κοντά στις ακτές της Βουρβουρούς, οι μαρίνες Πόρτο Καρρά και Σάνης είναι κάποιοι μόνο από τους ξεχωριστούς τόπους που μπορείτε να επισκεφθείτε και θα σας μαγεύσουν!

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]