Mεξικό: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε

meksiko
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Αν σας αρέσει ο συνωστισμός, είστε λάτρεις του πολιτισμού και αναζητάτε μια πόλη που θα σας γοητεύσει με το μυστήριο και την ομορφιά της, καλώς ήρθατε στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο Μεξικό, μια πόλη πολιτισμού, ιστορίας και φωτογραφικής γοητείας.

Η πόλη του Μεξικού είναι ένας τόπος όπου οι φωτογραφίες αφηγούνται την ιστορία της. Η πρωτεύουσα μπορεί να είναι συνωστισμένη και γεμάτη με τουρίστες, αλλά μια ματιά στα πιο όμορφα μέρη της διηγούνται πλούσιες ιστορίες, που βοηθούν τους τουρίστες να καταλάβουν αυτό το αστικό κόσμημα της Λατινικής Αμερικής.

Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός

Μια επίσκεψη αξίζει αφού ξεχωρίζει για το γοτθικό του στυλ και τα εντυπωσιακά καμπαναριά του. Χτίστηκε σε γοτθικό-ισπανικό στιλ μετά την κατάκτηση της πόλης από τους Ισπανούς αυτός, στην κορυφή ενός ιερού χώρου των Αζτέκων. Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε μέσα σε δύο αιώνες και έχει 60 μέτρα πλάτος και 120 μέτρα μήκος.

Zócal

Είναι η κεντρική πλατεία της πόλης, αποτελεί σημείο αναφοράς και χώρο συγκέντρωσης για τους κατοίκους της πόλης. Κάποτε ο χώρος χρησίμευε για τελετές των Αζτέκων, όμως τώρα είναι πολύβουη και σφύζει από ζωή. Πάρτε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή, γιατί εδώ πρέπει να βγείτε οπωσδήποτε μια selfie.

Ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας

Eδώ οι Μεξικανοί γιορτάζουν ειρηνικά την Ανεξαρτησία. Χτίστηκε για να τιμήσει την έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας του Μεξικού και είναι ένα μαυσωλείο για σημαντικούς ήρωες πολέμου. Στην κορυφή της μεγάλης στήλης βρίσκεται το υπέροχο άγαλμα της Ελληνικής θεάς της Νίκης.

Πύργος της Λατινικής Αμερικής

Θα χάσετε αν δεν ανεβείτε στη κορυφή του πύργου της Λατινικής Αμερικής, αφού από εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες στην Πόλη του Μεξικού. Μάλιστα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν ο πιο ψηλός πύργος τη πόλης. Στεγάζει γραφεία και επιχειρήσεις, αλλά έχει ένα μικρό μυστικό, που αξίζει να μάθετε. Οι τελευταίοι όροφοι ανακαινίστηκαν, προσφέροντας ένα ξεχωριστό μέρος απ’ όπου οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θέα της πόλης.

Αγορά Τεχνών Ciudadela

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πως ζουν οι ντόπιοι κάντε εδώ τη βόλτα σας και θα μας θυμηθείτε. Τεχνίτες και  έμποροι πωλούν χειροτεχνίες τους και θα χορτάσει το μάτι σας χρώμα. Ακόμη και η πινακίδα από μόνη της είναι πολύχρωμη και αξίζει φωτογραφία, με το γλυκό κίτρινο και τα μπλε χρώματα του Ατλαντικού Ωκεανού να καλεί όλους να ψωνίσουν. Δεν θα να βρείτε μόνο ευκαιρίες για όμορφες φωτογραφίες, αλλά και πολλά αναμνηστικά και δώρα σε οικονομικές τιμές, για να φέρετε πίσω στους αγαπημένους σας.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]