H Ελλάδα αποθεώνεται

diakopes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο τουριστικός οδηγός Lonely Planet έγραψε πρόσφατα πως η χώρα μας θα είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη το 2014. Το δημοσίευμα, αναφέρει πως πέρυσι η Ελλάδα δέχθηκε 20 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά φέτος.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης του Lonely Planet βρίσκεται η Σλοβενία, ενώ ακολουθούν η Βρετανία, η Ιταλία και η Δανία.

Το Lonely Planet αναφέρει πως η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης οι τιμές έχουν πέσει αισθητά και οι Έλληνες καταβάλλουν προσπάθειες να ξανακερδίσουν τους τουρίστες.

Την ίδια στιγμή το περιοδικό Forbes έκανε ένα αφιέρωμα στη μαγική Σαντορίνη, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες οινογευσίας κατά τη διαμονή των επισκεπτών στο νησί. Όλος ο κόσμος παραμιλάει για την Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα Χάφινγκτον Ποστ έκανε αφιέρωμα, με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, για την περιοχή του Ολύμπου. Στο δημοσίευμα περιγράφεται  η επιβλητικότητα του υψηλότερου βουνού της Ελλάδας, έδρας των Ελλήνων θεών της αρχαιότητας, παρουσιάζοντας τις φυσιολατρικές και πνευματικές συγκινήσεις που προσφέρει στους επίδοξους περιηγητές η πεζοπορία, με κατεύθυνση το φαράγγι του Ενιπέα, την περιοχή του Λιτόχωρου, αλλά και τη μονή του Αγίου Διονυσίου.