4+1 εναλλακτικοί πασχαλινοί προορισμοί

4kai1-enallaktikoi-pasxalinoi-proorismoi

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, τα λουλούδια ανθίζουν και το Πάσχα είναι προ των πυλών. Κι εσείς, μπορείτε να κάνετε τα ίδια, όπως κάθε χρόνο ή απλά να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό…

Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι μια μοναδική περίοδος, μια σπουδαία γιορτή που αποτελεί μέρος της θρησκευτικής μας παράδοσης. Αν πάντως σας έχει «κουράσει» κάπως και θέλετε φέτος να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, σας παρουσιάζουμε τέσσερις «εναλλακτικές» επιλογές που συνδυάζουν τις πασχαλινές διακοπές, με ένα ταξίδι μακριά από την ελληνική πραγματικότητα και μία ακόμη εγχώρια, για να μην ξεχνάμε και τα δικά μας.

«Ξεθάψτε» το διαβατήριο σας, τις… σαγιονάρες και τα γυαλιά ηλίου και κλείστε γρήγορα τα εισιτήρια!

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Εκεί όπου καρναβάλι δεν σταματά ποτέ

Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι ο κατεξοχήν προορισμός για όσους επιθυμούν να το ρίξουν «λίγο παραέξω». Το Πάσχα, η κατάσταση δεν είναι καθόλου διαφορετική και εκεί μπορείτε να βρείτε άπειρα πράγματα να κάνετε. Οι εορτασμοί της Semana Santa (Μεγάλη Εβδομάδα) είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδος στο Ρίο ντε Τζανέιρο: οι επιτάφιοι γεμίζουν τους δρόμους, τα καταστήματα σε κάθε γωνιά πουλάνε σοκολάτες και άλλα γλυκά και ο κόσμος βγαίνει έξω. Κλείστε μια πτήση για Ρίο άμεσα για να χαλαρώσετε στην Copacabana υπό το άγρυπνο βλέμμα του Cristo Redentor.

Σεβίλλη, Ισπανία: ηλιοθεραπεία στην ανδαλουσιανή πόλη

Η Σεβίλλη είναι μια από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές της Νότιας Ισπανίας και ιδανικός προορισμός για όσους δεν αντέχουν τη συννεφιά. Η μεγαλύτερη πόλη της Ανδαλουσίας έχει λαμπρά δείγματα αρχιτεκτονικής, «δυνατό» nightlife και μια ιδιαίτερη παράδοση με tapas. Την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, η Σεβίλλη δεν πτοείται. Μπορείτε να κάνετε βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια και τις πλατείες της, με την έντονη μυρωδιά των λουλουδιών που ανθίζουν να σας συντροφεύει παντού.

Παρίσι, Γαλλία: πασχαλινή σοκολατοθεραπεία

Για ένα πραγματικά… σοκολατένιο Πάσχα, το Παρίσι είναι ο ιδανικός προορισμός, όπου μπορείτε να απολαύσετε την υπέρτατη ζαχαροπλαστική και κάθε σοκολατοκεντρική γαστρονομική φαντασίωση σας! Την εβδομάδα του Πάσχα οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων είναι γεμάτες γλυκά με βάση την σοκολάτα σε όλες της τις μορφές. Από κέικ και τούρτες, έως μπισκότα και ρόφημα, η σοκολάτα είναι το κυρίαρχο υλικό στα γλυκά που προσφέρει η γαλλική πρωτεύουσα. Μπορεί να φύγετε με λίγα κιλά παραπάνω, αλλά η εμπειρία σας θα είναι αξέχαστη.

Ρώμη, Ιταλία: una faccia una razza

Στη Ρώμη, όπως και στην Ελλάδα, το Πάσχα γιορτάζεται για δύο βδομάδες και είναι, προφανώς, η μεγαλύτερη γιορτή της Καθολικής Εκκλησίας. Είτε πιστεύετε, είτε όχι, το θέαμα των χιλιάδων πιστών που μαζεύονται στην πόλη θα σας εντυπωσιάσει: η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και αρκετοί συνωστίζονται για να δουν τον Πάπα σε μια από τις λίγες εμφανίσεις του. Θα ζήσετε το μεγαλείο του Βατικανού εάν παρευρεθείτε στην πομπή του επιταφίου ενώ μια βόλτα στο Κολοσσαίο και στις ιστορικές πλατείες της πόλης σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Κρήτη: Και στα… δικά μας!

Η Κρήτη είναι αγαπημένος καλοκαιρινός αλλά και ανοιξιάτικος προορισμός, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους. Η κρητική κουζίνα είναι ξεχωριστή και λιτή, αλλά γεμάτη γεύση, με βάση τα φρέσκα υλικά της τοπικής παραγωγής, η οποία σε συνάρτηση με τη φιλοξενία, προσφέρει δυνατές συγκινήσεις για όσους έχουν ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό. Οι ώριμες ντομάτες, οι ελιές, το κατσικίσιο τυρί, τα νόστιμα κρέατα και η τσικουδιά που θα δοκιμάσετε στην Κρήτη δεν έχουν σοβαρούς ανταγωνιστές. Εκτός όμως από το φαγητό, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό για να επισκεφτείτε πολλά βυζαντινά μοναστήρια, τα μινωικά ανάκτορα και βενετσιάνικα φρούρια, τα οποία αποτελούν μέρος της τοπικής ιστορίας.