Η «Πόρσε» των τρένων έρχεται, από τους Ιάπωνες

taksidiotes
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

H Ιαπωνία αντεπιτίθεται, κατασκευάζοντας ένα τρένο, για το οποίο θα μιλάει ολόκληρος ο κόσμος. Το υπερπολυτελές και τεχνολογικά καινοτόμο τρένο θα σχεδιάσει ο Ken Okuyama, ο οποίος είναι γνωστός για την συνεργασία του με τη Ferrari και τον σχεδιασμό των θρυλικών Enzo Ferrari, Porsche 911 και Ferrari P4/5.

  To εντυπωσιακό πρότζεκτ έχει προϋπολογισμό που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια $ και το τρένο θα έχει πολύ μικρή χωρητικότητα. Στις πολυτελείς του καμπίνες θα μπορεί να μεταφέρει μόλις 34 επιβάτες και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα δρομολογίων την Άνοιξη του 2017.

Οι λάτρεις του design θα το λατρέψουν, αφού είναι κάτι που σίγουρα καμία εταιρεία δεν έχει ξαναπροτείνει. Το τρένο είναι στην ουσία η εξέλιξη του "Seven Stars in Kyushu", που το οποίο εκτελεί δρομολόγια από το 2013 και που είχε επίσης εντυπωσιάσει με τον σχεδιασμό του.

Ο νέος σχεδιασμός προσφέρει πολύ περισσότερη άνεση και πολυτέλεια στους επιβάτες οι οποίοι θα μπορούν να απολαύσουν ένα ταξίδι σαν να βρίσκονται σε μικρές σουίτες. Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα μεγάλα γυάλινα πάνελα τα οποία θα επιτρέπουν πλήρη πρόσβαση στη θέα προς το εξωτερικό ενώ κάθε καμπίνα έχει δικό της διπλό κρεββάτι, μπάνιο και lounge room με 24ωρο train service. Οι τιμές ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά εικάζεται πως θα είναι απαγορευτικές για εμάς τους κοινούς θνητούς.