4 μέρη στη Μεσόγειο που αξίζει να δείτε

malta
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Έχει μια γεύση τρικυμίας στα χείλη, μοναδικές ομορφιές και ιδιαίτερο χρώμα. Το clickatlife.gr σας ταξιδεύει στις πιο μοναδικές τοποθεσίες της Μεσογείου.

Mάλτα

Το μαγευτικό αρχιπέλαγος βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο, 93 χλμ. νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης. Πρόκειται για τη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο σε πληθυσμό (412.614 κάτοικοι σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009) όσο και σε έκταση (316 τετρ. χλμ.). Η Βαλέτα, που είναι η  πρωτεύουσα, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που κτίστηκε με σχέδιο, αποτελώντας πρότυπο αρχιτεκτονικής με αρκετά μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτήρια στα στενά δρομάκια της και με ένα πρότυπο αποχετευτικό σύστημα.

Βενετία

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο, ερωτευτείτε τη πόλη  και τη μοναδική ατμόσφαιρα. Η Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τη βασιλική, το κωδωνοστάσιο και τη μεγαλοπρεπή προκυμαία της, όπου ο ήλιος λαμπυρίζει μέσα στα πράσινα νερά της λιμνοθάλασσας, εμπνέει τους καλλιτέχνες.

Φλωρεντία

Aριστοκρατική, πανέμορφη και έτοιμη να σας συναρπάσει. Μια must επίσκεψη είναι αυτή στην  εκκλησία της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε (Αγίας Μαρίας των Λουλουδιών). Ο  καθεδρικός ναός, είναι μια τεράστια Γοτθική κατασκευή που χτίστηκε στη θέση της εκκλησίας Σάντα Ρεπαράτα, τα απομεινάρια της οποίας υπάρχουν στην κρύπτη. Ο καθεδρικός ναός άρχισε να χτίζεται στο τέλος του 13ου αιώνα σε Γοτθικό ρυθμό, από τον Αρνόλφο ντι Κάμπιο, και ο τρούλος, που κυριαρχεί στο εξωτερικό, προστέθηκε τον 15ο αιώνα.

Cinque Terre

Είναι σαν ζωγραφιά και δικαίως ανήκει στη λίστα των Πολιτιστικών  Μνημείων της UNESCO. Αν την επισκεφθείτε μια φορά, θα συζητάτε για χρόνια αυτό το ταξίδι, που είναι μια πραγματική εμπειρία ζωής, για ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικές στιγμές.