Ο Σήφης, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, κατακτά τον κόσμο

krokodeilos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Παγκόσμια είδηση έχει γίνει ο κροκόδειλος που ζει τελευταία στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο. Ο γνωστός σε όλους πλέον ως… Σήφης έχει γίνει μια από τις ατραξιόνς του νησιού και βρίσκεται στις πρώτες ειδήσεις των διεθνών μέσων.

Το Τόκιο σέρνει το χορό της «Σηφό-μανίας». Η  δημόσια τηλεόραση της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας έβγαλε στον… αέρα τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη, ο οποίος μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα.

«Μιλούσαμε για μισή ώρα περίπου και με εξέπληξε το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι στο Τόκιο γνώριζαν σχεδόν τα πάντα για τον κροκόδειλο. Οι ερωτήσεις που μου έκαναν ήταν συγκεκριμένες και έδειχναν ότι ήταν γνώστες του θέματος», ανέφερε στο Cretapost, ο κ. Μαμαγκάκης. Ο «Σήφης», ο κροκόδειλος, αποτελεί πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει μπει στη λίστα των διαδρομών που κάνουν οι τουρίστες στο Ρέθυμνο.

Καθημερινά επισκέπτονται το σημείο εκατοντάδες τουρίστες -ξένοι κι Έλληνες- τραβούν φωτογραφίες τη λίμνη και ψάχνουν να δουν από κοντά τον κροκόδειλο.