Διακοπές για… 2: τα ζευγαρονήσια της Ελλάδας

flert
ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Αν φέτος σκοπεύετε να αφήσετε πίσω την παρέα σας και να πάτε διακοπές με το έτερον ήμισυ, σας έχουμε 5 προτάσεις για να ζήσετε το ρομάντζο σας σε όλο του το μεγαλείο.

Φεγγάρι, αστέρια, ηλιοβασιλέματα, κρασί, θάλασσα και έρωτας. Όχι ότι αυτά δεν μπορούν να συμβούν παντού, αλλά δεν θα προτιμούσατε στις φετινές διακοπές να ζήσετε τον έρωτά σας σε μέρη όπου δίπλα σας, αντί για γυναικοπαρέες και αντροπαρέες που γλυκοκοιτάνε τον καλό σας και κερνάνε την καλή σας, υπάρχουν άλλα ζευγάρια που δεν σας δίνουν καμία απολύτως σημασία; Σε συνδυασμό και με ένα όμορφο, ρομαντικό σκηνικό, αυτές οι διακοπές μπορούν να απογειώσουν την αγάπη σας. Αρκεί να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Μήλος: υπό κατάληψη… ζευγαριών
Στις παραλίες και τα δρομάκια της Μήλου δεν θα ακούσετε άλλους χαρακτηρισμούς και προσφωνήσεις πέρα από το «μωρό μου» και «αγάπη μου». Πανέμορφο νησί σε σχήμα πετάλου με πολλές και υπέροχες παραλίες, δίνοντας επιλογές για μπάνιο ακόμη και όταν τα μελτέμια λυσσομανάνε. Μην φύγετε από το νησί χωρίς να κάνετε μπάνιο στο Τσιγκράδο (όπου πρέπει να κατέβετε στην παραλία ωσάν τον Ταρζάν με ένα σκοινί), στον Παπαφράγκα και το Σαρακήνικο για διαφορετικό τοπίο και να πάτε μια βόλτα από το Κλέφτικο για εξερευνήσεις, με καραβάκια που ξεκινούν από τον Αδάμαντα, την Αγία Κυριακή και τον Κήπο.

Σαντορίνη: και ζωηρή και ρομαντική
Η Σαντορίνη φημίζεται ταυτόχρονα και για τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματά της, αλλά και για τη βραδινή ζωή της και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περπατήσετε χέρι-χέρι στα γραφικά σοκάκια και να αγκαλιαστείτε παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα στην Οία και αν νιώσετε την ανάγκη για κόσμο και διασκέδαση να κατευθυνθείτε προς τα Φηρά, όπου οι επιλογές διασκέδασης είναι άφθονες. Κι από παραλίες; Όλα τα χρώματα: κόκκινη, άσπρη, μαύρη…

Ύδρα: για κοντινές… περιπτύξεις
Ρομαντικό σκηνικό σε σχεδόν 2,5 ώρες από την Αθήνα, η Ύδρα αποτελεί μια κοντινή και εύκολη λύση για τα ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν τον έρωτά τους σε ειδυλλιακό μέρος εδώ και τώρα. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε βραχώδη πλαγιά γύρω από το λιμάνι, με πολλά καλόγουστα μαγαζιά για ψώνια, φαγητό αλλά και ποτό, η Ύδρα αποτελεί το κατάλληλο μέρος για να κακομάθετε το ταίρι σας και να το πάτε πολλούς περιπάτους. Περπατώντας, μάλιστα, περίπου 15 λεπτά από τη μονή του Προφήτη Ηλία, θα βρεθείτε στον ψηλότερο λόφο του νησιού με ονομασία Έρως, με πανοραμική θέα στο πιάτο.

Ιθάκη: περιπλανήσεις για…2
Μετά τον Οδυσσέα και την Πηνελόπη, μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε σκηνικό αγάπης και έρωτα σε ένα νησί μικρό, πράσινο και πανέμορφο. Με παραλίες και νερά που θα σας καταπλήξουν, ακόμη κι αν επιλέξετε τις πιο κοντινές και βατές, η Ιθάκη αποτελεί ένα νησί που θα σας χαρίσει ηρεμία και χρόνο για να την εξερευνήσετε και να κλέψετε λίγη από τη ρομαντική της ατμόσφαιρα. Η καρδιά του νησιού χτυπάει στο Βαθύ, αλλά εσείς μπορείτε να κάνετε τις περατζάδες σας και στις Φρίκες, το Κιόνι, την Ανώγη, το Περαχώρι, τη Λεύκη και το Σταυρό. Για μπάνιο όλες οι επιλογές είναι αξιόλογες: Δεξά, Γιδάκι, Σαρακήνικο, Περιβόλι είναι μερικές μόνο από αυτές.

Κύθηρα: με σκηνικό τους καταρράκτες 
Λογικά δεν έχει υπάρξει ζευγάρι που να έχει περάσει από τα Κύθηρα και να μην έχει προσθέσει στο κοινό του άλμπουμ φωτογραφίες αγάπης από τον Καταρράκτη της Νεράιδας στο Μυλοπόταμο. Γεφυράκια, λιμνούλες, φύση και δροσερά νερά αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για τρυφεράδες, σε ένα νησί που αποπνέει ρομαντισμό και ηρεμία από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας. Μην μείνετε, όμως, μόνο στον Καταρράκτη. Το νησί διαθέτει πολλές και πανέμορφες παραλίες όπως την Αγία Πελαγία με τα πεντακάθαρα νερά, το Διακόφτι με το γαλαζοπράσινο χρώμα του, το Καλαδί και το Χαλκό για να δείτε περισσότερο κόσμο, το Μελιδόνι με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά… Η τελική επιλογή δική σας!

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ