5 νησιά για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές

kerkura
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Περάστε ξένοιαστες και ήρεμες διακοπές με την οικογένειά σας σε νησιά της Ελλάδας που ενδείκνυνται για οικογενειακές διακοπές και υπόσχονται να ικανοποιήσουν τόσο εσάς, όσο και τα παιδιά σας.

Με 5 βαλίτσες στο πορτ-παγκάζ, σακβουαγιάζ, κουβαδάκια των παιδιών και καρέκλες για την παραλία, το πλάνο μάλλον πρέπει να λέει «μακριά από γυμνιστές, δύσβατες παραλίες και clubbing» για φέτος. Εμείς επιλέξαμε για εσάς 5 νησιά που ενδείκνυνται για οικογένεια και δεν θα έχετε το φόβο μήπως κάνατε λάθος επιλογή και μήπως δεν υπάρχει ωραία παραλία που να μην πρέπει να… κρεμαστείτε οικογενειακώς στα βράχια για να φτάσετε.

Κέρκυρα: τα κουβαδάκια σας και…στο νησί των Φαιάκων
Η Κέρκυρα αποτελεί μια επιλογή που θα ενθουσιάσει και τους γονείς και τα παιδιά με το πλήθος επιλογών για μπάνιο, παιχνίδι και ξεκούραση. Στην πόλη της Κέρκυρας, όπου από τη μία υπάρχουν μεγάλες πλατείες για να παίζουν τα παιδιά και από την άλλη γραφικά, παραδοσιακά, βενετσιάνικα καντούνια που μπορείτε να εξερευνήσετε όλοι μαζί βγάζοντας φωτογραφίες, θα κάνετε απαραιτήτως στάση και μάλλον όχι μία, αλλά πολλές απογευματινές/βραδινές, αφού θα σας βολέψει. Οι επιλογές για μπάνιο που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους είναι πολλές και αξιόλογες, λόγω του ότι, όμως οι αποστάσεις είναι μακρινές, αν έχετε μικρά παιδιά ενδεχομένως να τα κουράσετε. Αν, λοιπόν, μείνετε κέντρο, επισκεφτείτε τον Κοντογυαλό όπου τα νερά είναι ρηχά για τα παιδιά και το Μπαρμπάτι, ενώ προς τα νότια επιλέξτε το Μαραθιά, το Χαλικούνα, το Πρασούδι, τον Άη Γιώργη Αργυράδων. Στο βόρειο τμήμα του νησιού θα βρείτε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας, την Κερασιά, ενώ δυτικά μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στη Γλυφάδα με πολλή άμμο για παιχνίδι. Μην παραλείψετε να περάσετε και από το Aqualand Water Park στον Άγιο Ιωάννη, για να παίξετε όλοι μαζί οικογενειακώς.

Νάξος: για κυκλαδίτικες περιπέτειες
Μπάνιο, εξερευνήσεις, waterpark και πολλά άλλα προσφέρει η Νάξος σε οικογένειες που σκοπεύουν να περάσουν τις διακοπές τους εκεί. Η τεράστια αμμουδιά του Αγίου Προκόπη δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά να στήσουν τα κάστρα τους στην άμμο κι ας μην μπαίνουν εύκολα στη θάλασσα λόγω των παγωμένων νερών του. Στην Αγία Άννα θα κάνετε επίσης με άνεση το μπάνιο σας οικογενειακώς και στη Μικρή Βίγλα στα νοτιοδυτικά του νησιού θα απολαύσετε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Νάξου. Μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε με τα παιδιά στις νεροτσουλήθρες του Aqua Fun Water Park στην υπέροχη Στελίδα και να μάθετε για τους μύθους και τους θρύλους που κρύβει το νησί, κάνοντας όλοι μαζί περιηγήσεις και εξερευνήσεις στις αρχαιολογικές τοποθεσίες του, όπως στον Ναό του Απόλλωνα, στον Ναό της Δήμητρας κ.ά.

Κεφαλονιά: για βουτιές στο νησί των αντιθέσεων
Το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων έχει ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και ασυνήθιστα γεωλογικά φαινόμενα και φυσικές αντιθέσεις που δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν επισκέπτη της. Καλύπτει όλα τα γούστα και είναι ό,τι πρέπει για οικογενειακά ταξίδια, προσφέροντας πολλά πράγματα για να δούνε και να κάνουν μικροί και μεγάλοι. Σίγουρα δεν θα μείνετε στην Κεφαλονιά χωρίς να περάσετε αρκετά από τα βράδια σας στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, όπου εσείς θα μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας ή να δοκιμάζετε γεύσεις και τα παιδιά να κάνουν ποδήλατο και να παίζουν άνετα στη μεγάλης έκτασης πλατεία, διαλέγοντας παιδικά βιβλία από πλανόδιους πωλητές και απολαμβάνοντας μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πλατεία. Στο Αργοστόλι υπάρχει επίσης και λούνα-παρκ, όπου μπορείτε να περάσετε μια βόλτα, ενώ για θαλάσσιο παιχνίδι μικρών και μεγάλων, το Water Park Kounopetra στο Ληξούρι θα σας εξασφαλίσει την υπακοή και τη ησυχία των παιδιών σας για τις επόμενες ημέρες! Για μπάνιο κατευθυνθείτε στο Μακρύ Γιαλό σε κοντινή απόσταση από το Αργοστόλι, στην Άβυθο που είναι ιδανική για οικογένειες με τα ασφαλή, ρηχά νερά της, στη Μεγάλη Άμμο, στον Άη Χέλη στα νότια του νησιού, στο Ξι κοντά στο Ληξούρι με το κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου και στην Αντίσαμο, στην πίσω πλευρά της Σάμης, η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς. 

Θάσος: το κάλεσμα της βόρειας Ελλάδας
Σε ατμόσφαιρα ξενοιασιάς και χαλάρωσης μπορείτε να ανακαλύψετε οικογενειακώς το «Σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου» και να ζήσετε αξέχαστες διακοπές. Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα στη Χρυσή Αμμουδιά να παίξουν στην κατάλευκη άμμο και να βουτήξουν στα καταγάλανα νερά ή προτιμήστε την Ψιλή Άμμο με τη λευκή αμμουδιά και τα ρηχά νερά. Ιδανική επίσης για οικογένειες είναι και η Σκάλα Ραχώνι, μια ρηχή και ήσυχη παραλία με ωραία ταβερνάκια πλάι στο κύμα, ενώ αν προτιμάτε πολυκοσμία, τότε οι Αλυκές θα σας ενθουσιάσουν. Για τις οικογενειακές σας βόλτες περάστε από το Λιμένα που είναι η πρωτεύουσα της Θάσου και το κύριο λιμάνι ή τα Λιμενάρια που αποτελεί επίσης τουριστική περιοχή και μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στα πιο γραφικά χωριά του νησιού, το Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι. Στη Μακρύαμμο τα παιδιά έχουν την τιμητική τους, με παιδική χαρά, ρηχή θάλασσα, πισίνα για παιδιά, δημιουργικά εργαστήρια και πολλά άλλα που θα σας κρατήσουν για λίγο… ήσυχους!

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ