Όταν οι αεροσυνοδοί γίνονται... Bruce Lee!

Οι αερογραμμές του Χονγκ Κονγκ, βρίσκουν το στυλ του Bruce Lee, αποδοτικό για την αντιμετώπιση των μεθυσμένων επιβατών.

Οι Hong Kong Airlines, αποφάσισαν να «μάθουν» kung fu στο πλήρωμα των αεροσκαφών τους, ώστε να μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους απείθαρχους επιβάτες! Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας ζήτησαν από 23 μέλη του νέου πληρώματος των αεροσκαφών της, να μάθουν Wing Chun -μια μορφή του kung fu που ασκείται από τους θρύλους των πολεμικών τεχνών, Bruce Lee και Ip Man - το οποίο χαρακτηρίζεται από απότομες κινήσεις και πάλη.

Αν και η ιδέα των γυναικών αεροσυνοδών που κάνουν επιδέξιες κινήσεις, μοιάζει να έχει βγει από κόμικ, η εκπαίδευση αποδείχτηκε πολύτιμη σε μια περίεργη κατάσταση σε πρόσφατη πτήση από το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ, ισχυρίζεται η Eva Chan, ο αναπληρώτρια γενική διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της εταιρείας.

«Ένας από τους επιβάτες ήταν άρρωστος, αλλά μάλλον ήταν μεθυσμένος και αισθανόταν άσχημα –η αεροσυνοδός που τον είχε αναλάβει κατάλαβε ότι η φυσική της κατάσταση την βοήθησε ιδιαίτερα, κυρίως επειδή ήταν βαρύς», τόνισε η κα Chan στη South China Morning Post και συνέχισε: «Συνήθως το γυναικείο πλήρωμα δε μπορεί να κουμαντάρει ένα βαρύ άτομο, ειδικά αν είναι μεθυσμένο, αλλά αν έχει προπονηθεί κατάλληλα, μπορεί να το χειριστεί αρκετά εύκολα».

Η ιδέα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες ήρθε όταν υπεύθυνοι της εταιρείας είδαν μέλη των πληρωμάτων να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στο Wing Chun και το χορό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας το περασμένο έτος.

Η Katherine Cheung, μια από τις προπονήτριες kung fu, είπε ότι το wing chun ταιριάζει στα πληρώματα των αεροπλάνων, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε μικρούς χώρους.

Η 22χρονη εκπαιδευόμενη αεροσυνοδός Lumpy Tang, είπε ότι το wing chun είναι καλό για τη δουλειά της γιατί είναι γρήγορο και «δε μπορεί να προβλεφθεί το τί θα συμβεί στο αεροπλάνο». Η κα Chan φέρεται να είπε ότι, κατά μέσο όρο, το πλήρωμα ενός αεροπλάνου χρειάζεται να αντιμετωπίσει ταραχώδεις καταστάσεις με επιβάτες, τρεις φορές την εβδομάδα.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ