5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για όσους δεν χόρτασαν διακοπές

naupaktos-fthinoporo

Το φθινόπωρο, για πολλούς, είναι η καλύτερη εποχή για διακοπές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Είτε πήγατε διακοπές, είτε όχι, αυτές οι μέρες του Σεπτεμβρίου είναι ό,τι πρέπει για ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι σε προορισμούς που «μυρίζουν» φθινόπωρο.

Κάποιοι πήραν την άδειά τους τον Ιούνιο και δικαιούνται να θέλουν να ξεσκάσουν 3-4 ημέρες ακόμα πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο, ενώ κάποιοι άλλοι βγαίνουν τώρα σε άδεια, που είναι ίσως και η καλύτερη εποχή από οικονομική άποψη. Όπως και να ’χει, αυτή την περίοδο μπορείτε να χαρείτε την ελληνική φύση και θάλασσα, χωρίς να σας τσουρουφλίζει ο ήλιος το δέρμα, χωρίς η ψάθα σας να εφάπτεται με την ψάθα του διπλανού και χωρίς να σας στοιχίσει ο κούκος… αηδόνι. Είστε «μέσα»;

Στη Ναύπακτο έχετε επιλογές για βουνό και θάλασσα

Ναύπακτος: και βουνό και θάλασσα
Απολαύστε μπάνιο στο Γρίμποβο και την Ψανή ή σε λίγο πιο μακρινές, αλλά όμορφες παραλίες όπως στη Χιλιαδού, στο Καλαμάκι, στη Λιμνοπούλα και το Μοναστηράκι και κάντε βόλτες στο ενετικό κάστρο στο λόφο πάνω από την πόλη, σεργιανίστε στο λιμάνι και περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της… Επισκεφτείτε την πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία και τα «φωλιασμένα» χωριά της Πλάτανος, Γραμμένη Οξιά, Άνω Χώρα, Κλεπά, Σίμος, Αράχοβα κ.ά. για πιο φθινοπωρινό τοπίο με δάση βελανιδιάς, οξιάς, πλατανιών και στο τέλος της ημέρας, πιείτε κι ένα ποτό στα μπαράκια του κάστρου με θέα που δεν θα σας αφήσει εύκολα να προσαρμοστείτε τη Δευτέρα στη δουλειά…

Στη Μονεμβασιά, αν μη τι άλλο, θα ζήσετε φθινόπωρο με ρομαντική ατμόσφαιρα

Μονεμβασιά: διαμονή στην καστροπολιτεία
Για μπάνιο η περιοχή ενδεχομένως να μην σας ενθουσιάσει. Η ατμοσφαιρική καστροπολιτεία του Νομού Λακωνίας, όμως, με την έρημη και ολάνθιστη Άνω Πόλη, τη γραφική Κάτω Πόλη με τα πέτρινα σοκάκια και τις καμάρες, το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου με την προτομή που αγναντεύει το Μυρτώο, το Ναό του Ελκόμενου και την παραμυθένια ατμόσφαιρα, μάλλον θα σας κάνει να χαίρεστε που καταφέρατε να ξεκλέψετε αυτές τις λίγες ημέρες μέσα στο Σεπτέμβριο.

Η περίφημη πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου

Ναύπλιο: η γοητεία της Πελοποννήσου
Με δύο ενετικά κάστρα, την Ακροναυπλία, το Παλαμήδι με τα… 999 σκαλοπάτια, τα γραφικά καλντερίμια και τα ανθισμένα μπαλκόνια του, το Ναύπλιο φοράει τα φθινοπωρινά του και είναι έτοιμο να το ανακαλύψετε. Κάντε τη βόλτα σας στην Παλιά Πόλη, μείνετε στους όμορφους ξενώνες της περιοχής, περάστε από τη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος με την πρώτη ελληνική βουλή, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το αρχαιολογικό μουσείο και το ανάκτορο Ιωάννης Καποδίστριας και κάντε το μπάνιο σας στην Αρβανιτιά ή την Καραθώνα, για να νιώσετε λίγο ακόμη καλοκαιράκι. 

Η Τσαγκαράδα είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου

Πήλιο: παντός καιρού και εποχής
Και καλοκαιρινός και χειμερινός προορισμός και –γιατί όχι- φθινοπωρινός, το Πήλιο ενδείκνυται για μπάνια, περιηγήσεις στα πολυάριθμα χωριά του, ανάμεσα στη φύση, σε μια εποχή που θα μπορείτε να γυρίσετε και να εξερευνήσετε τον τόπο με άνεση και θερμοκρασίες που δεν προκαλούν δυσφορία. Μείνετε σε κάποιο από τα μεγαλύτερα χωριά που θα σας επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στα υπόλοιπα, όπως στην Τσαγκαράδα, την Πορταριά, τον Άγιο Ιωάννη, τη Ζαγορά και ανακαλύψτε τα καλντερίμια, τις πλατείες, τους καταρράκτες, τις θάλασσες και τη φύση του Πηλίου, φορώντας… καλά αθλητικά παπούτσια. Βουτήξτε στα τιρκουάζ νερά του Μυλοπόταμου, στην Πλάκα και στην παραλία του Παπά Νερό όπου υπάρχει και οργανωμένο κάμπινγκ, στους Άγιους Σαράντα και συνδυάστε μπάνιο, φθινοπωρινή φύση και εξερεύνηση ενός από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας.

Όμορφα χωριά, υπέροχες γεύσεις και μια λίμνη... όνειρο

Λίμνη Πλαστήρα: με ειδυλλιακό φόντο
Η φύση σε όλο της το μεγαλείο, σε χρώματα και ύφος που σε πολλά της σημεία θυμίζει εξωτερικό, η Λίμνη Πλαστήρα σας δίνει επιλογές εξερεύνησης, αδρεναλίνης, αλλά και ηρεμίας, αναλόγως τι είναι αυτό που ζητάτε. Βολτάρετε στο Νεοχώρι, το Κρυονέρι, το Μορφοβούνι, την Καστανιά, το Λαμπερό, το Μεσενικόλα, τα Καλύβια Πεζούλας, δείτε το Φράγμα Ταυρωπού, κάντε ορειβασία, ιππασία, καγιάκ στη λίμνη, περάστε από τη Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής και τη Μονή Κορώνας και πάρτε προμήθειες φέτα, γραβιέρα, τσαλαφούτι, μέλι και γλυκά του κουταλιού για να γεύεστε όταν θα μνημονεύετε τις φθινοπωρινές ημέρες σας στη λίμνη.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ