Ποιο είναι το λιγότερο τουριστικό μέρος της Αγγλίας;

touristas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Υπάρχει ένα φρούριο στην Αγγλία, που δεν φαίνεται να κερδίζει το ενδιαφέρον των τουριστών.

Από τη μία το Βρετανικό Μουσείο, ο Πύργος του Λονδίνου και η Εθνική Πινακοθήκη καυχιούνται για τον αριθμό επισκεπτών τους κι από την άλλη, το φρούριο του Beacon Hill στην ανατολική Αγγλία κάνει να δει άνθρωπο για εβδομάδες, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το επισκέπτεται κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος κάθε 9 εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά επισκέφτηκαν το Βρετανικό Μουσείο 6.701.036 επισκέπτες, την Εθνική Πινακοθήκη με τα έργα του Μονέ, του Ρέμπραντ, του Βαν Γκογκ και του Ντα Βίντσι 6.031.574 επισκέπτες και τον Πύργο του Λονδίνου, το πιο δημοφιλές τουριστικό σποτ της Αγγλίας επί πληρωμή, 2.894.698 επισκέπτες. Την ίδια χρονική περίοδο, στο Beacon Hill Fort έφτασαν μόλις 6 επισκέπτες, νούμερο που το κάνει επίσημα το λιγότερο δημοφιλές τουριστικό σημείο από τα 1279 της Αγγλίας. 

Τι είναι όμως αυτό το φρούριο; Ήταν ένα από τα σημεία-κλειδιά άμυνας των Βρετανών ενάντια σε πιθανή εισβολή των ναζί, το οποίο τέθηκε εκτός δράσης τη δεκαετία του ’50 και η είσοδος σε αυτό κοστίζει μόλις 1 λίρα.

Ένας από τους επισκέπτες του έγραψε στο virtualtourist.com ότι ενώ άξιζε τον κόπο η επίσκεψη, υπάρχουν πολλά σκουπίδια, γκράφιτι, γυαλιά, σύριγγες κ.ο.κ. στην περιοχή, ενώ οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 2 μέχρι τις 4 το μεσημέρι, μία Κυριακή το μήνα.

Πέραν αυτού, πάντως, υπάρχουν κι άλλα μνημεία στην Αγγλία, σύμφωνα με το VisitEngland.com, τα οποία δεν σημειώνουν ακριβώς ορδές κόσμου στην είσοδό τους, όπως το Μουσείο North Ings Farm στο Βόρειο Kesteven, με τον γεωργικό του εξοπλισμό, το οποίο επισκέφτηκαν πέρσι 98 άτομα, το Wakefield's Gissing Centre (αφιερωμένο στον υποτιμημένο συγγραφέα) με 118 επισκέπτες το ίδιο διάστημα και το Owston Ferry's Old Smithy and Heritage Centre, το οποίο έφτασε τους 181 επισκέπτες την περσινή χρονιά.