Βουτιά στην πιο βαθιά πισίνα του κόσμου

deep-joy-y-40
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ένα ιταλικό συγκρότημα σπα εγκαινίασε πρόσφατα μια πισίνα που σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες είναι η πιο βαθιά του κόσμου.

Το όνομα αυτής… Y-40 Deep Joy, η οποία αποτελεί πλέον την κύρια ατραξιόν του Ξενοδοχείου Millepini στην περιοχή Montegrotto Terme κοντά στη Βενετία.

Όπως καταλαβαίνετε, η πισίνα αυτή δεν απευθύνεται σε επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν μια βουτιά στο τέλος μιας κουραστικής μέρας από το επαγγελματικό τους ταξίδι, αφού το βάθος της φτάνει τα 42 μέτρα (όσο δηλαδή το ύψος ενός κτιρίου με 13 ορόφους). 

Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Emanuele Boaretto και μετά από ένα χρόνο κατασκευής, αναμένεται να προσελκύσει τους freedivers, λάτρεις του scuba και όσους ασχολούνται με τον υδάτινο αθλητισμό –με την προϋπόθεση ότι έχουν καλά… πνευμόνια.

Η πισίνα περιέχει 4,3 εκατομμύρια λίτρα νερό από τοπικές πηγές, έτσι ώστε οι καταδύσεις να γίνονται χωρίς τις κλασικές στολές, ενώ περιλαμβάνει και σπηλιές, για να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την κατάδυση. Υπάρχει ακόμη ένα διάφανο τούνελ που περνάει από την πισίνα και επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τους δύτες σε δράση, χωρίς καν να βρέξουν τα ρούχα τους!

Οι δημιουργοί της πισίνας ελπίζουν η περιοχή να μεταμορφωθεί σε διεθνές κέντρο καταδύσεων, φέρνοντας επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου, κοντινές και μη.