Γνωρίστε τις πιο όμορφες επαρχίες των Ηνωμένων Πολιτειών

ttelluride
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Καλή η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, η Ουάσινγκτον και το Μαϊάμι, αλλά και οι μικρότερες πόλεις και επαρχίες των Ηνωμένων Πολιτειών «κρύβουν» ομορφιές, μακριά από τα φώτα της μεγαλούπολης.

Παρ’ όλο που σε κάθε χώρα η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις είναι αυτές που «κλέβουν» την παράσταση και δέχονται τον περισσότερο τουρισμό, οι επαρχίες της είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να μάθεις την ιστορία, τη φιλοσοφία και την ψυχή της.

Ας «πεταχτούμε», λοιπόν, μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες για να γνωρίσουμε τη φύση, την ομορφιά και τη μοναδικότητα μερικών από των πιο όμορφων επαρχιών της, εκεί που η λάμψη και το γκλάμουρ της πόλης μένουν πίσω και δίνουν τη θέση τους στην πιο αγνή και απλή καθημερινότητα

Telluride, Κολοράντο
Παλιότερα ήταν μια πόλη-μεταλλωρυχείο, σήμερα, όμως, το Telluride στο Κολοράντο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία και πρόταση για να γνωρίσει κανείς τη γοητεία μιας μικρής πόλης, όπως και τα βουνά του Κολοράντο. Ο πληθυσμός του φτάνει τους 2.291 κατοίκους και αποτελεί εκπληκτικό μέρος για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου, για σκι, πεζοπορία, mountain bike, ενώ τα καλοκαιρινά φεστιβάλ του μαζεύουν πολύ κόσμο. Δεν θα βρει κανείς σε αυτό εστιατόρια-αλυσίδες και αχανή μαγαζιά, αλλά θα ζήσει από πρώτο χέρι τις απολαύσεις μιας μικρής πόλης, με πολλούς διάσημους να την επιλέγουν για ξεκούραση. 

www.wikipedia.com
Beaufort, Νότια Καρολίνα
Το Beaufort μοιάζει να έχει όλα όσα επιθυμεί κάποιος να ζήσει σε μια μικρή πόλη του Νότου των Η.Π.Α.: προπολεμικά αρχοντικά, φύση, γραφικό, παραθαλάσσιο τοπίο και ηρεμία. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η τοπική Gullah κουλτούρα που προέρχεται από τη δυτική Αφρική και συναντάται τόσο στο φαγητό, όσο και στην τοπική γλώσσα και πολιτισμό. Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, το μέρος προσφέρεται και για θαλάσσια σπορ, παράλληλα με την επιστροφή στη φύση και στην πιο χαλαρή καθημερινότητα.

www.wikipedia.com / Marcbella
Cooperstown, Νέα Υόρκη
Ιδρύθηκε το 1786 και είναι μια πόλη γεμάτη αρχοντικά και αστικά γλυπτά, διάσημη για το Εθνικό Hall of Fame και Μουσείο του μπέιζμπολ. Παρ’ όλ’ αυτά δεν προσελκύει μόνο τους λάτρεις των σπορ, αλλά και του πολιτισμού, με το Cooperstown Chamber Music Festival, το Μουσείο Τέχνης Fenimore κ.ά., όπως και της… μπίρας, με το ζυθοποιείο Ommegang, το οποίο παράγει βελγικού τύπου μπίρα και διοργανώνει φεστιβάλ βέλγικου φαγητού και μπίρας κάθε Αύγουστο.

www.wikipedia.com / Adbar
Port Townsend, Ουάσινγκτον
«Κρυμμένο» στη βορειοανατολική μύτη της Ολυμπιακής χερσονήσου, το βικτοριανό αυτό λιμάνι ξεχωρίζει για τη ναυτική του ιστορία, το πνεύμα του και την ομορφιά του. Ο πληθυσμός του ξεπερνάει τους 9 χιλιάδες κατοίκους και αποτελεί δημοφιλή προορισμό κυρίως για τους κατοίκους του Σιάτλ, αλλά όχι μόνο, λόγω της ενεργής καλλιτεχνικής σκηνής του, του γεμάτου γκαλερί και μπουτίκ κεντρικού δρόμου του, των μοναδικών του φεστιβάλ και των υπαίθριων δραστηριοτήτων του (καγιάκ, παρακολούθηση φαλαινών κ.ά.). Παρά το μικρό του μέγεθος, το Port Townsend φιλοξενεί πλήθος καλλιτεχνών, συγγραφέων και μουσικών, ενώ τα ιδιαίτερα εστιατόρια και μαγαζιά το χαρακτηρίζουν.

www.wikipedia.com / Emw
Calistoga, Καλιφόρνια
Μπορεί να μην διακρίνεται για τη σικάτη ατμόσφαιρα που διακρίνει τις γειτονικές St. Helena και Healdsburg, η Calistoga, όμως, έχει το δικό της χαρακτήρα. Από τα western-style μαγαζιά της στη λεωφόρο Λίνκολν, τα σπίτια και την ατμόσφαιρά της, η Calistoga αποπνέει έναν άλλον αέρα που δεν έχει να κάνει με γκλάμουρ και τα συναφή. Οι θερμές πηγές της αποτελούν έναν καλό λόγο επίσκεψης για τους Καλιφορνέζους, όπως επίσης και ο μίνι γεωθερμικός πίδακας νερού Old Faithful Geyser της Καλιφόρνια. Η πόλη έχει αποκλείσει όλες τις αλυσίδες fast food, διατηρώντας τη δική της, αυθεντική γοητεία, ενώ το οινοποιείο Castello di Amorosa που θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο, αποτελεί ατραξιόν της περιοχής των 5.208 κατοίκων.

www.wikipedia.com
Bardstown, Κεντάκι
Γοητεύει με τη γεωργιανή αρχιτεκτονική του και τη φιλοξενία των κατοίκων του και αποτελεί ένα μέρος που κανείς δεν θα αγνοήσει αν βρεθεί στο Κεντάκι. Η νοσταλγική κεντρική του λεωφόρος, με το ιστορικό δικαστικό μέγαρο και το παλιό σιντριβάνι δίνουν άλλον αέρα στην πόλη, η οποία μάλιστα είναι και η δεύτερη παλιότερη στο Κεντάκι. Εδώ βρίσκεται το πάρκο My Old Kentucky Home State Park, ενώ η περιοχή του κέντρου έχει αναγνωριστεί από το Εθνικό Αρχείο Ιστορικών Περιοχών και το Μουσείο Εμφυλίου Πολέμου, το Μουσείο Ουίσκι και τα διάφορα events που συμβαίνουν στην πόλη, βοηθούν να καταταχθεί στις ομορφότερες μικρές πόλεις της Αμερικής.