Ποιες χώρες ταξιδεύουν περισσότερο;

taksidi-balitsa
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Timetric αποκάλυψε ποιες χώρες ταξιδεύουν περισσότερο, τόσο στο εσωτερικό, όσο στο εξωτερικό.

Στη δέκατη θέση βρίσκονται οι Γάλλοι με 3,1 εγχώρια ταξίδια και 0,4 εκτός των συνόρων, οι οποίοι φαίνεται πως δεν έχουν ανάγκη να αλλάξουν παραστάσεις και να γνωρίσουν νέα μέρη. Ανάλογα είναι τα νούμερα και για τους κατοίκους της Αυστραλίας, οι οποίοι πραγματοποιούν περισσότερο εσωτερικές μετακινήσεις (3,4 ταξίδια εσωτερικού) από μετακινήσεις στο εξωτερικό (0,4).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Καναδοί πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο εξωτερικό το χρόνο και 3,2 ταξίδια στο εσωτερικό, κατά μέσο όρο, ενώ οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας στρογγυλοκάθονται στην 6η θέση με 3,8 ταξίδια στο εσωτερικό και 0,5 ταξίδια στο εξωτερικό το χρόνο. Στην ίδια θέση βρίσκεται και το Χονγκ Κονγκ με σχεδόν ανύπαρκτο εσωτερικό τουρισμό, αλλά δυνατό εξωτερικό (4,3 ταξίδια το χρόνο)

Στη συνέχεια της λίστας και στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τη Νορβηγία με 5,2 ταξίδια στο εξωτερικό το χρόνο, ενώ στην τέταρτη θέση, οι κάτοικοι της Δανίας, εκ των οποίων 1 στους 6 έχει εξοχική κατοικία, πραγματοποιούν 3,9 ταξίδια εντός της χώρας τους το χρόνο και 5,3 εκτός. 

Στην τελική τριάδα συναντάμε τη Σουηδία με 1,5 ταξίδι στο εξωτερικό και 4,4 στο εσωτερικό το χρόνο, τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεύτερη θέση με 6,7 ταξίδια εσωτερικού το χρόνο (στο εξωτερικό βγήκε μόλις 1 στους 5 Αμερικάνους το 2013, ενώ λιγότεροι από τους μισούς έχουν διαβατήριο) και τη Φινλανδία στην πρώτη θέση, με τον μέσο Φιλανδό να πραγματοποιεί 7,5 ταξίδια το χρόνο, εντός και εκτός χώρας.

Συμπερασματικά, οι σκανδιναβικές χώρες φαίνεται πως επιλέγουν να ταξιδέψουν περισσότερο από άλλες και ο λόγος είναι ότι οι κάτοικοί τους έχουν την οικονομική άνεση, συν του ότι το κόστος ζωής άλλων χωρών είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό της χώρας τους, οπότε ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν τους φαίνεται πολύ ακριβό.

Οι Μεξικάνοι, πάλι, δεν θα έλεγαν το ίδιο με 0,1 ταξίδια στο εξωτερικό κατά μέσο όρο το χρόνο…