Σε αυτά τα μέρη ξέρουν από Halloween

halloween-oorlando
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Υπάρχουν επτά τρομακτικά πράγματα να κάνετε και μέρη να πάτε στον κόσμο αν… τολμάτε να ζήσετε το Halloween σε όλο του το μεγαλείο.

Ορλάντο, Ηνωμένες Πολιτείες
Στο Ορλάντο με τα διάσημα θεματικά του πάρκα κάθε μέρα σημαίνει οικογενειακή διασκέδαση. Στο Halloween, όμως, υπάρχει έξτρα δόση διασκέδασης. Η Legoland, το πάρκο Seaworld και τα Universal Studios διοργανώνουν ειδικά event, ενώ το πάρκο Walt Disney World προσφέρει μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του χρόνου, με πάρτι και τρομαχτικά παιχνίδια.

Βερολίνο, Γερμανία
Μάγοι, μάγισσες και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το Halloween είναι ευπρόσδεκτο στο πλοίο των… φαντασμάτων ονόματι Boat of Horror, ένα από τα πιο τρελά πάρτι του Βερολίνου. Πέραν αυτού, τα Halloween πάρτι δίνουν και παίρνουν –με ακριβή την είσοδο για όσους δεν εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι- ενώ το μεγαλύτερο πάρτι τους, που είναι η τεράστια χορευτική Halloween συγκέντρωση, γίνεται στις τεράστιες εγκαταστάσεις του Kulturbrauerei στο Prenzlauer Berg.

Τρανσυλβανία, Ρουμανία
Σε ατμόσφαιρα πραγματικά τρομαχτική, περίπου δύο ώρες από το Βουκουρέστι, το κάστρο του Δράκουλα, Bran Castle, στα σύνορα Τρανσυλβανίας και Wallachia, είναι αρκετά ικανό να σας βάλει στην ατμόσφαιρα και με το παραπάνω. Ολόκληρη η περιοχή της Τρανσυλβανίας, όμως, δεν πάει πίσω, με τη γραφική ομορφιά της, την πλούσια ιστορία της και τα Καρπάθια –συν του ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με… βρικόλακες.

Παρίσι, Γαλλία
Εκτός από πόλη της μόδας και των selfie μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ, η πόλη του φωτός φαίνεται πως έχει και… σκοτεινή πλευρά. Κάτω από τα ρομαντικά σοκάκια του Παρισιού και τα πεζοδρόμια βρίσκονται οι κατακόμβες του, ένα δίκτυο τούνελ στο οποίο υπάρχουν τα λείψανα περίπου 6 εκατομμυρίων ανθρώπων. Μια οργανωμένη περιήγηση εκεί θα σας αποκαλύψει έναν άλλο κόσμο που θα σας σηκώσει την τρίχα.

Kawasaki, Ιαπωνία
Σε πολλές πόλεις του κόσμου αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται παρελάσεις στο φως της ημέρας, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει και να δείξει το κοστούμι ή το… τρομαχτικό μακιγιάζ του. Μια από τις μεγαλύτερες συμβαίνει στο Kawasaki της Ιαπωνίας, στην οποία συμμετέχουν 2,5 χιλιάδες άνθρωποι, με διάσημους γιαπωνέζους djs να παίζουν μουσική. Η είσοδος δεν επιτρέπεται χωρίς μεταμφίεση και στο τέλος δίνεται και βραβείο στο καλύτερο κοστούμι.

Εδιμβούργο, Σκωτία
Το πιο… βαθύ μυστικό της πόλης είναι ένας λαβύρινθος «κρυμμένων» μονοπατιών και στενών δρόμων κάτω από το Royal Mile της παλιάς πόλης του Εδιμβούργου που έχει «παγώσει» στο χρόνο από τον 17ο αιώνα. Οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν οργανωμένη περιήγηση εκεί και να δουν από κοντά πως ήταν η ζωή… υπογείως, ενώ κατά τη διάρκεια του Halloween οργανώνονται και events.

Patzcuaro, Μεξικό
Οι Μεξικάνοι δίνουν άλλη διάσταση στο Halloween, το οποίο, μάλιστα ονομάζουν "Los Dias de los Muertos" («Οι ημέρες των νεκρών»). Αυτές τις ημέρες, όλοι οι ζωντανοί δείχνουν το σεβασμό τους προς τους πεθαμένους φτιάχνοντας «βωμούς» και προσκαλώντας τους νεκρούς για… τσάι. Το φεστιβάλ αυτό φτάνει στο ζενίθ του στην πανέμορφη πόλη του 14ου αιώνα, Patzcuaro, όπου οι κάτοικοι καθαρίζουν και επιδιορθώνουν ό,τι χρειάζεται στα νεκροταφεία, οι γυναίκες και τα παιδιά προσφέρουν λουλούδια και φαγητά στους πεθαμένους και οργανώνονται αγρυπνίες και διάφορες άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.