Οι Έλληνες ταξιδιώτες ψηφίζουν (και) Ελλάδα για την Πρωτοχρονιά

romi-protoxronia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Πού θα αλλάξουν το χρόνο οι Έλληνες ταξιδιώτες; Σε ποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα μετρήσουν αντίστροφα για να αποχαιρετήσουν το 2014 και να υποδεχτούν ένα πολλά υποσχόμενο 2015; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων για την εορταστική περίοδο.

Εν συγκρίσει με τον περασμένο χρόνο, σίγουρα μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν περισσότερο φέτος ή τουλάχιστον θέλησαν να έχουν περισσότερες επιλογές. Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας εμφανίζεται και στη λίστα των Χριστουγεννιάτικων προορισμών και αυτών για την Πρωτοχρονιά, κάτι που αποδεικνύει σαφώς ότι για ακόμα μια χρονιά κατά την περίοδο των εορτών θα έχει χρώμα Ελληνικό. Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι κανένας γερμανικός προορισμός δεν καταφέρνει φέτος να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουριστών.

Πρωτοχρονιά 2015                                                            Πρωτοχρονιά 2014
Ρώμη, Ιταλία                                                                         Ρώμη, Ιταλία
Παρίσι, Γαλλία                                                                      Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο                                                Παρίσι, Γαλλία
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία                                              Βερολίνο, Γερμανία
Αθήνα, Ελλάδα
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Μπάνσκο, Βουλγαρία
Πράγα, Τσεχία
Βιέννη, Αυστρία
Βουδαπέστη, Ουγγαρία
 
Για τη λίστα των προορισμών της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε έρευνα στις αναζητήσεις που έλαβαν χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2014, για ταξίδια που  θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, με βασική προϋπόθεση ότι οι ταξιδιώτες θα διαμείνουν στους εν λόγω προορισμούς τουλάχιστον την Παραμονή Πρωτοχρονιάς και την πρώτη μέρα του χρόνου.

Η λίστα δεν συντάχθηκε σε καμία περίπτωση με σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των αναζητήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλος και η διαφορά ανάμεσα στις πόλεις αμελητέα και συνεχώς μεταβαλλόμενη.

Σχετικά με την trivago:
Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι  ένα online meta search site που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 175 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει 120 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 36% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 49 διεθνείς πλατφόρμες.