Ετοιμαστείτε για διήμερη απόδραση στην πανέμορφη Αρκαδία

dimitsana
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μια περιήγηση γεύσεων, μια πολιτισμική-γαστρονομική διαφυγή στην πανέμορφη Αρκαδία για να γνωρίσετε τον τόπο, μέσα από τις φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και την τέχνη, ετοιμάζεται για το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου και δεν πρέπει να τη χάσετε!

Αφιερώστε το επόμενό σας Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία, μάθετε τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, γευτείτε τις παραδοσιακές γεύσεις και τα κρασιά της, γνωρίστε τους ανθρώπους που είναι πίσω από όλα αυτά, περιηγηθείτε στα μνημεία της περιοχής και ελάτε σε επαφή με την τέχνη, σε ένα διήμερο που σας τα προσφέρει όλα.

Υπό την καθοδήγηση του σχεδιαστή και οικοδεσπότη των ταξιδιών, Τίμου Πετρίδη, ιδιοκτήτη των εστιατορίων Καλλίστη και 1800 και συνεργάτη του Gourmet Club, που έχει συμβάλει στην προώθηση της γαστρονομίας στην Ελλάδα, σε αυτό το ταξίδι θα εξυψώσετε το πνεύμα σας, θα αφυπνίσετε τις αισθήσεις σας, με τη γαστρονομία να παίζει σημαντικό ρόλο. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο η εκδρομή ξεκινάει οδικώς για την Αρκαδία, με πρώτη επίσκεψη στην πρότυπη τυροκομική μονάδα «Οικοφάρμα», όπου θα δείτε όλη την παραγωγική διαδικασία της παρασκευής τυριού, ενώ αμέσως μετά, στο χωριό Κάψα, θα γνωρίσετε τον Οινοπαραγωγό κ. Βαγγέλη Καλόγρη και τη μικρή και νέα οικογενειακή επιχείρησή του με βιολογικά προϊόντα. Θα ακολουθήσει οινογνωσία, μέχρι την επόμενη στάση στο σπήλαιο Κάψας, ένα από τα 10 καλύτερα ελληνικά σπήλαια. Η ημέρα θα συνεχιστεί με τη γνωριμία της «ιδιαίτερης» εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής, έργο του Αρχιτέκτονα κ. Κώστα Παπαθεοδώρου. Η εκκλησία αυτή είναι ένα αμάλγαμα από βυζαντινά, αρχαιοελληνικά αλλά και αιγυπτιακά στοιχεία.

Δύο χιλιόμετρα μετά, θα βρεθείτε στο Οινοποιείο Σπυρόπουλου, ένα μεγάλο σύγχρονο οινοποιείο, από τα πρώτα που οινοποίησε σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και ανάδειξε την τοπική ποικιλία Μοσχοφίλερο, όπου θα γευτείτε ένα πλούσιο γεύμα συνοδευμένο από χαρακτηριστικά κρασιά του κτήματος στα πρότυπα της αυθεντικής Αρκαδικής φιλοξενίας.

Αργότερα μέσα στην ημέρα το Αρκαδικό μουσείο Τέχνης & Ιστορίας στο Λεβίδι σας περιμένει για μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση έργων του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 και άλλων που εξυμνούν την Αρκαδική φύση.

Και το βράδυ… επιστροφή στην Τρίπολη, όπου όποιος θέλει μπορεί να γευτεί δημιουργική μεσογειακή κουζίνα στην ταβέρνα 22100.

Την Κυριακή, μετά από πλούσιο ελληνικό πρωινό στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσετε για Μαίναλο, όπου στην περιοχή Αρκουδόρεμα, κοντά στο χωριό Χρυσοβίτσι θα κάνετε μια σύντομη πεζοπορία στο δάσος. Στη διαδρομή, θα δείτε και το σπίτι του Κολοκοτρώνη στο χωριό Λιμποβίτσι.

Επόμενος προορισμός  η πανέμορφη Δημητσάνα και το Μουσείο Υδροκίνησης στο Κεφαλάρι του Αγ. Γιάννη. Στη συνέχεια ένας μικρός περίπατος στη Στεμνίτσα θα σας αναζωογονήσει, πριν την τελευταία στάση της εκδρομής στο χωριό Ψάρι, για μια επίσκεψη στην Αρκαδιανή, το Κέντρο Πολιτισμού και Γεύσεων του κ. Μάκη Παπούλια, με έκθεση παλαιών βιβλίων και σκευών μαγειρικής, καθώς και με πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Θα ακολουθήσει ένα υπέροχο γεύμα στην Αρκαδιανή, με τοπική ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε αγνά εποχικά υλικά και στη συνέχεια… επιστροφή στην Αθήνα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
Διαμονή: Μία διανυκτέρευση με ελληνικό πρωινό στο Ξενοδοχείο «Ανακτορικόν»
Διατροφή: Πρωινό στο τυροκομείο Οικοφάρμα, Οινογνωσία στο Κτήμα Καλόγρη. Μεσημεριανό στο κτήμα Σπυρόπουλου
Μεταφορές: Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο
Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδος και ξεναγήσεις σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Αρχηγός συνοδός εκδρομής: Τίμος Πετρίδης
Εκπτώσεις/προσφορές: Ειδικές τιμές στα 2 προαιρετικά επιλεγμένα μενού που περιλαμβάνουν και κρασί

Για το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ, για αναχωρήσεις και τιμές κάντε κλικ εδώ και για να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες: Cosmorama, Σίνα 14 (1ος όροφος) Αθήνα, 2103642707, www.cosmorama-travel.gr​.