5 πράγματα που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στο επόμενό σας ταξίδι

farmakeio-taksidi
ΤΡΙΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Επειδή οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν και πολλοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν, ας δούμε 10 ταξιδιωτικά αξεσουάρ που είναι απαραίτητο να πάρετε μαζί σας.

Καθώς φτιάχνετε τη βαλίτσα σας, αφιερώστε λίγο χρόνο σε 5 απλά, αλλά σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να έχετε μαζί σας σε κάθε σας ταξίδι. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε!

Φαρμακείο: Ένα μικρό φαρμακείο με παυσίπονα, γάζες, οινόπνευμα, ιώδιο, ψαλιδάκι κ.ο.κ. μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο, σε διάφορες περιπτώσεις: από έναν μικρό πονοκέφαλο που σας δυσκολεύει να ψάξετε φαρμακείο σε μια ξένη χώρα, μέχρι χτύπημα και τραυματισμό μικρού μεγέθους.

Ελβετικός σουγιάς: Κανένας ταξιδιώτης δεν πρέπει να κλείνει την πόρτα του σπιτιού του χωρίς να έχει πακετάρει έναν ελβετικό σουγιά. Από κόψιμο νυχιών και άνοιγμα μπουκαλιών μέχρι κατσαβίδι, ο ελβετικός σουγιάς είναι πολύ πιθανό να σας χρειαστεί. Βεβαιωθείτε, μόνο, ότι τον βάλατε μέσα στη βαλίτσα σας κι όχι στις χειραποσκευές πριν φύγετε για το αεροδρόμιο.

Αντάπτορας πρίζας: Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ένας αντάπτορας πρίζας είναι απαραίτητος, προκειμένου να μπορείτε να συνδέσετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές (πιστολάκι, φορτιστή, λάπτοπ κ.ο.κ.) με ασφάλεια.

Απολυμαντικά χεριών: Ειδικά αν το επόμενό σας ταξίδι περιλαμβάνει δράση που θα σας κρατήσει για αρκετή ώρα μακριά από τουαλέτα και νερό, ένα απολυμαντικό χεριών θα σώσει την κατάσταση, προτού τα μικρόβια περάσουν από τα χέρια σας στο πρόσωπό σας.

Χάρτης, GPS: Αν νομίζετε ότι σε άγνωστα μέρη και δη στο εξωτερικό, θα βρείτε την άκρη μόνοι σας, θα ανακαλύψετε με το δύσκολο τρόπο ότι ταξίδι χωρίς χάρτη ή GPS μπορεί να σημαίνει ότι ο προορισμός σας… απομακρύνεται συνεχώς από εσάς και οι χαμένες ώρες  σε μερικές ημέρες διακοπών δεν αναπληρώνονται.