Οδηγώντας στους 10 πιο διάσημους δρόμους του κόσμου

great-ocean-biktoria
ΤΡΙΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από την περίφημη Route 66 μέχρι τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, γνωρίστε τους 10 πιο διάσημους δρόμους που μπορούν να δώσουν άλλο νόημα στη βόλτα με το αυτοκίνητο.

Γεμίστε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, φορέστε ζώνη, βάλτε πρώτη και πάμε να γνωρίσουμε 10 δρόμους σε όλο τον κόσμο που φημίζονται για την όμορφη διαδρομή τους και τα αξιοθέατα που προσφέρουν στην πορεία τους.

Δρόμος Great Ocean, Βικτώρια, Αυστραλία
Ένας από τους πιο δημοφιλείς δρόμους για τους τουρίστες, ο δρόμος Great Ocean εκτείνεται σε περίπου 240 χιλιόμετρα, έξω από τη Μελβούρνη, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία πολέμου, το οποίο κατασκευάστηκε από στρατιώτες που επέστρεψαν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εξερεύνησή του αποζημιώνει πάντα όσους τον διασχίζουν παράλληλα στην πιο εντυπωσιακή ακτογραμμή του κόσμου.

Δρόμος Lombard, Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α.
Ο δρόμος Lombard στο Σαν Φρανσίσκο, είναι ένας όμορφος καταπράσινος δρόμος, από τους πιο… «στριφογυριστούς» που υπάρχουν στον κόσμο. Το μικρό τμήμα που κατεβαίνει το λόφο είναι γεμάτο φουρκέτες, καθιστώντας δύσκολη την οδήγησή του, ειδικά μετά το φαγητό, αλλά παρ’ όλ’ αυτά χαρίζει ένα πολύ όμορφο θέαμα σε όποιον τον διασχίσει.

www.wikipedia.com
Δρόμος Orchard, Σιγκαπούρη
Πήρε το όνομά του από τα οπωροφόρα δέντρα της περιοχής και σήμερα είναι ένας δρόμος γεμάτος φώτα νέον, ο οποίος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ψώνια. «Πλημμυρισμένος» από μαγαζιά διάσημων σχεδιαστών, μεγάλες μάρκες, ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο δρόμος αυτός περιλαμβάνει και την επίσημη κατοικία του Προέδρου της Σιγκαπούρης.

www.wikipedia.com
Las Vegas Boulevard South, Νεβάδα, Η.Π.Α.
Στη διάσημη λεωφόρο του Λας Βέγκας θα συναντήσετε από μάγους μέχρι εντυπωσιακά σόου σιντριβανιών, όπως αυτό έξω από το Bellagio, ενώ δεν θα χρειαστεί να βγείτε από το αυτοκίνητό σας για να πάρετε κάτι να φάτε ή ακόμη και να… παντρευτείτε, αφού όλα επιτρέπουν το πέρασμα αυτοκινήτου. 

Δρόμος Abbey, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Στο βόρειο Λονδίνο, ο δρόμος Abbey είναι αυτός που «φιλοξενεί» τα θρυλικά Abbey Road Studios όπου οι Beatles ηχογράφησαν το 11ο άλμπουμ τους με τίτλο –τι άλλο- “Abbey Road”. Η διάσημη φωτογραφία της μπάντας να περνάει το δρόμο τραβήχτηκε ακριβώς έξω από το στούντιο και μην παραξενευτείτε αν δείτε fans του θρυλικού γκρουπ να αναπαριστούν αυτή τη φωτογραφία όλες τις στιγμές της ημέρας.

www.wikipedia.com
Trollstigen, Νορβηγία
Αν για λίγο ξεχαστείτε και νομίσετε πως βρίσκεστε στη Μέση Γη ή σε κάτι που της μοιάζει, είστε απολύτως δικαιολογημένοι. Ο ορεινός αυτός δρόμος εκτείνεται σαν φίδι πάνω από το γκρεμό στην επαρχία Møre og Romsdal της Νορβηγίας και το θέαμα που αντικρίζει όποιος τον διασχίζει είναι υπέροχο, ενώ οι φουρκέτες του…  εξωπραγματικές.

www.wikipedia.com
Λεωφόρος Champs-Elysées, Παρίσι, Γαλλία
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει βρεθεί κανείς στο Παρίσι και να μην έχει περάσει από τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, τη φαρδιά αυτή λεωφόρο με τα δέντρα, τα πολυτελή μαγαζιά, τα όμορφα café και την Αψίδα του Θριάμβου να της χαρίζει ακόμη περισσότερη λάμψη. Η λεωφόρος αποτελεί υπέροχη βόλτα τόσο με το αυτοκίνητο, όσο και με τα πόδια, ενώ από εκεί περνάνε και οι ποδηλάτες του περίφημου Tour de France.

Route 66, Ιλινόις, Νέο Μεξικό και Αριζόνα, Η.Π.Α
Κυκλοφορεί και με το ψευδώνυμο “Mother Road”, αλλά το “Route 66” είναι η πιο δημοφιλής ονομασία του διάσημου δρόμου των Ηνωμένων Πολιτειών που υμνήθηκε από λογοτέχνες και μουσικούς. Ο δρόμος αυτός στην πραγματικότητα έχει βγει από το δίκτυο των εθνικών οδών των Η.Π.Α. από το 1985, για να αντικατασταθεί από διαπολιτειακό σύστημα. Παρ’ όλ’ αυτά τα τμήματά του στο Ιλινόις, το Μιζούρι, το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα συνιστούν πλέον το ιστορικό Route 66, το οποίο πρωταγωνιστεί στα όνειρα πολλών ταξιδιωτών.

Guoliang Tunnel, Κίνα
Δρόμος για πιο τολμηρούς, αφού για να τον διασχίσει κανείς πρέπει να περάσει μέσα από το βουνό. Κυριολεκτικά. Αυτή ήταν και η λογική των 13 χωρικών από το μακρινό χωριό Guoliang που πρωτοστάτησαν στην κατασκευή αυτού του διάσημου τούνελ στην επαρχία Henan της Κίνας, το οποίο σκαλίστηκε στα βουνά Taihang. Ο δρόμος είναι στενός, με πλάτος μόλις 3,5 μέτρα, περνάει μέσα από βράχους και δίπλα του απλώνεται το απέραντο κενό…

www.wikipedia.com
The Stelvio Pass, Ιταλία
Από τους γκουρού του Top Gear του BBC έχει χαρακτηριστεί ως αυτοκινητιστική τελειότητα, καθώς ο δρόμος αυτός περνάει από βουνά στη βόρεια Ιταλία χιονισμένες κορυφές και από τις ανατολικές Άλπεις, συστήνοντας στους οδηγούς τοπία ανυπέρβλητης ομορφιάς. Το μήκος του είναι 24 χιλιόμετρα και δεν ενδείκνυται για όσους έχουν πρόβλημα με τα ύψη.