Ποιες είναι οι τοπ 10 χώρες για να επισκεφτείτε το 2015;

sigkapouri
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Είστε από αυτούς που με το ξεκίνημα κάθε χρονιάς αρχίζουν να προγραμματίζουν και τα ταξίδια τους; Αν ναι, δείτε ποιες χώρες θα είναι πολύ… hot μέσα στο 2015 για να αρχίσετε να κλείνετε εισιτήρια.

Αν ακολουθείτε τις τάσεις και δεν ανήκετε στην κατηγορία των μοναχικών ταξιδιωτών που αναζητούν την περιπέτεια στα λιγότερο δημοφιλή μέρη, τότε η παρακάτω λίστα του Lonely Planet θα σας βοηθήσει να βρείτε τον προορισμό του επόμενού σας ταξιδιού, σε μέρη που θα προσελκύσουν ορδές τουριστών φέτος.

Η λίστα προέκυψε με βάση κριτήρια, όπως το αν θα υπάρξει κάποιο σπέσιαλ event στις χώρες αυτές, με τη Βραζιλία π.χ. να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας τη χρονιά που πέρασε λόγω του Μουντιάλ ή άλλες προϋποθέσεις που «ανεβάζουν» μια χώρα στις προτιμήσεις τουριστών παγκοσμίως.

Σιγκαπούρη
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η μακρινή Σιγκαπούρη στη νοτιοανατολική Ασία, με τη μοναδική της κουζίνα, την πολυπολιτισμικότητά της και τον έντονο αγώνα της για ανεξαρτησία. Βρίσκεται, βέβαια, στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβών χωρών για να ζει κάποιος, αλλά ταυτόχρονα είναι μια από τις ασφαλέστερες και καθαρότερες χώρες, ειδικά στην ομώνυμη πρωτεύουσά της.

Ναμίμπια
Από την Ασία στην Αφρική, σε μια χώρα γεμάτη άγρια ζωή και φυσική ομορφιά. Σε ένα ταξίδι στη Ναμίμπια θα δείτε εκτός από έρημο, κάστρα, λιβάδια, φαράγγια και δάση, όλα αυτά τα ζώα που τόσα χρόνια βλέπετε στα ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης.

Λιθουανία
Η Βαλτική χώρα συνδυάζει άσπρη άμμο, πλήθος δασών στα οποία θα βρείτε διάφορα σπάνια ζώα και πέρα από τη φύση, διάφορα τεχνουργήματα της σοβιετικής ιστορίας που θα σας εντυπωσιάσουν.

www.wikipedia.com
Νικαράγουα
Μια από τις πιο ασφαλείς χώρες της Αμερικής, η Νικαράγουα κερδίζει συνεχώς έδαφος με τα ορεινά τοπία της, τις αμμώδεις παραλίες της και τα πολλά μουσεία της. Στη χώρα αυτή θα δείτε έντονα το συνδυασμό της κληρονομιάς των αυτόχθονων Ινδιάνων με την ιδιοσυγκρασία των Ευρωπαίων και κυρίως των Ισπανών κατακτητών.

Ιρλανδία
Η ιρλανδική κουλτούρα θα σας μαγέψει, η ιρλανδική μπίρα θα σας μεθύσει και η ιρλανδική παραδοσιακή μουσική θα σας ξεσηκώσει! Από διασκέδαση, μέχρι ονειρεμένα τοπία πράσινου, η Ιρλανδία διαθέτει τα πάντα για να σας κάνει να μην θέλετε να την αποχωριστείτε.

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Με δύο από τα πιο πρωτόγονα και πεντακάθαρα δάση της ηπείρου και παρ’ όλο που διάφοροι φορείς ακόμη δεν συνιστούν το ταξίδι προς τα εκεί, το αφρικανικό αυτό έθνος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει σύντομα τουριστικός προορισμός.

Σερβία
Βελτιώνοντας συνεχώς τη φήμη της στους τουριστικούς κύκλους, η Σερβία είναι μια χώρα-ανεξερεύνητος θησαυρός, με την πρωτεύουσά της, το Βελιγράδι, να είναι πλούσια σε πολιτισμό και ενέργεια και τις νότιες περιοχές της γεμάτες βουνά, κοιλάδες και άγρια ζωή.

Φιλιππίνες
Ξεπερνώντας τα 7 χιλιάδες νησιά, με πλήθος ηφαιστείων, άγριας ζωής, όμορφης και φιλόξενης ατμόσφαιρας και περήφανης ιστορίας, οι Φιλιππίνες υπόσχονται να μαγέψουν τους επισκέπτες τους. Συν του ότι το τοπίο αλλάζει συνεχώς και από μικρά νησιά με λίγους κατοίκους, μπορείτε να βρεθείτε σε μεγάλα και δημοφιλή νησιά με κοσμοπολίτικη διάθεση.

Αγία Λουκία
Μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής στα σύνορα του Ατλαντικού Ωκεανού, με ξεχωριστή ταυτότητα στην Καραϊβική. Βουνά, ηφαίστεια, δάση, ξεχωριστές τοπικές αγορές, θαλάσσια σπορ… Δύσκολα θα βαρεθείτε στην Αγία Λουκία. 

Μαρόκο
Με σύγχρονες πόλεις και αγορές, το Μαρόκο αποτελεί μια χώρα με αρχαία ιστορία και σύγχρονη ατμόσφαιρα. Χαθείτε στις αγορές του ή εξερευνήστε την περίφημη οροσειρά του Άτλαντα.