Τα αεροπορικά δυστυχήματα του 2014 κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα

aeroplano-fobos
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Κι όμως. Όσο κι αν κανείς δεν περίμενε τέτοια αποτελέσματα μετά την εξαφάνιση του μαλαισιανού αεροσκάφους, την κατάρριψη αεροσκάφους πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας με εκατοντάδες νεκρούς και το πρόσφατο δυστύχημα με αεροπλάνο της AirAsia, οι αριθμοί δείχνουν χαμηλά επίπεδα στα αεροπορικά δυστυχήματα τη χρονιά που πέρασε, συγκριτικά με παλιότερα χρόνια.

Σίγουρα ο φόβος του να καταρριφθεί ή να εξαφανιστεί το αεροπλάνο που θα μας πήγαινε στον επόμενό μας προορισμό δεν υπήρχε σε τέτοιο βαθμό πριν το 2014. Παρά τα τραγικά αυτά συμβάντα, όμως, τη χρονιά αυτή τα αεροπορικά δυστυχήματα παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με παλιότερα χρόνια, σύμφωνα με το traveller.com.

Με τα αεροπορικά δυστυχήματα/ατυχήματα να φτάνουν τα 15 το 2013 και να διατηρούνται και το 2014 σε χαμηλά επίπεδα, όταν π.χ. ο μέσος όρος από το 1946 είναι 32, διαφαίνεται ότι οι πτήσεις είναι πολύ πιο ασφαλείς πλέον και τα δυστυχήματα συμβαίνουν σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Gerry Soejatman, σύμβουλο αεροπορίας, ο λόγος για τον οποίο προβάλλονται σε τέτοιο βαθμό, είναι ακριβώς γιατί πλέον δεν συμβαίνουν το ίδιο συχνά με το παρελθόν.

Το 2013, παρ’ όλ’ αυτά, οι νεκροί από αεροπορικά δυστυχήματα έφτασαν τους 224, ενώ το 2014 τους 762.