Ποιο είναι το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο;

bernina-express-treno
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η Κίνα είναι γνωστή για το… κυνήγι του υπερθετικού σε διάφορους τομείς. Τώρα μπορεί να προσθέσει και ένα ταξίδι-μαραθώνιο στη λίστα της.

Στις 9 Δεκεμβρίου, ένα κινέζικο τρένο ολοκλήρωσε ένα ταξίδι επικών διαστάσεων, διασχίζοντας 8 χώρες, ξεπερνώντας τα 13 χιλιάδες χιλιόμετρα και με διάρκεια 21 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του μεγαλύτερου ταξιδιού με τρένο στον κόσμο.

Το τρένο ξεκίνησε από το Yiwu της ανατολικής Κίνας στις 18 Νοεμβρίου και πέρασε από Καζακστάν, Ρωσία, Λευκορωσία, Πολωνία, Γερμανία και Γαλλία για να καταλήξει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη.

Το τρένο κουβαλούσε 30 κοντέινερ γεμάτα παιχνίδια, γραφικά είδη και άλλα αντικείμενα και έφερε πίσω ισπανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου κρασιού, ελαιόλαδου, χοιρινού κ.λπ., σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η κίνηση των ισπανικών προϊόντων στην κινέζικη αγορά.

Το ταξίδι αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά ένα μεγάλο τεστ που θα έδειχνε αν υπάρχει πιθανότητα εγκαθίδρυσης σταθερής εμπορικής σχέσης μεταξύ Ισπανίας και Κίνας, ενώ ονομάστηκε από τη Δήμαρχο της Μαδρίτης Ana Botella Serrano, «Ο Δρόμος του Μεταξιού του 21ου αιώνα».