Κρουαζιέρα θα σε πάω...

krouaziera-tha-se-pao

ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Αυτό το καλοκαίρι, ανακαλύψτε τη μαγεία της κρουαζιέρας σε ονειρεμένα μέρη του κόσμου.

Για πολλούς από εμάς, τα ταξίδια στη θάλασσα είναι συνυφασμένα με πολύωρες αναμονές σε γεμάτα από τουρίστες φέρυ μποτ. Γι’ αυτό το καλοκαίρι, σας προτείνουμε δέκα διαφορετικούς προορισμούς, ιδανικούς για κρουαζιέρες και ιστιοπλοΐα, όπου μπορείτε να χαρείτε την θάλασσα, αλλά και τα εντυπωσιακά γύρω τοπία.

Νησιά Γκαλάπαγκος

Το αρχιπέλαγος των νησιών Γκαλάπαγκος, αποτελείται από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, στα δυτικά του Ισημερινού ( http://bit.ly/jdBEHK ), στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Είναι ένα καταφύγιο σπάνιας χλωρίδας και πανίδας και φυσικά παρθένων παραλιών που μπορείτε να επισκεφτείτε με οποιοδήποτε πλωτό μέσο επιλέξετε. Μάθετε περισσότερα στο: www.southernexplorations.com/galapagos-island-travel/cruises/ .

Νησιά San Juan, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Το αρχιπέλαγος San Juan βρίσκεται απέναντι από την πολιτεία της Ουάσινγκτον, στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ ( http://bit.ly/ig7RY9 ). Με τα παραδοσιακά ξύλινα καράβια, έχετε την δυνατότητα να πάτε από νησάκι σε νησάκι, απολαμβάνοντας την άγρια φύση, αλλά και τοπικές γεύσεις. Υπάρχουν επίσης οργανωμένες ξεναγήσεις με καγιάκ, στα γύρω νησιά. Μάθετε περισσότερα στο: www.starsailcruises.com .

Nova Scotia και Labrador, Καναδάς

Τα ταξίδια σε αυτή την ανεμοδαρμένη περιοχή στα ανατολικά του Καναδά ( http://bit.ly/iiL4wQ ) μπορεί να κρατήσουν και μια βδομάδα. Θα περάσετε από διάφορα λιμάνια, όπου μπορείτε να σταματήσετε για να κάνετε καγιάκ, να μαζέψετε φρούτα ή να πάτε για πεζοπορία. Σε μερικά ιστιοφόρα μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας ως εκπαιδευόμενος ναυτικός. Μάθετε περισσότερα στο: www.canadiansailingexpeditions.com .

Κρουαζιέρα με… πειρατικό, νησιά Κέιμαν

Αυτή η κρουαζιέρα στην Καραϊβική ( http://bit.ly/j3blg4 ) γίνεται με μια ρεπλίκα Ισπανικής γαλέρας του 17ου αιώνα. Η προσοχή στην λεπτομέρεια θα ικανοποιήσει τους μικρούς και μεγάλους fans των Πειρατών της Καραϊβικής και όχι μόνο. Μάθετε περισσότερα στο: www.jollyrogercayman.com .

Με κρουαζιερόπλοιο στη Γαλλική Πολυνησία

Για πολλούς, το όνειρο είναι να βρεθούν με κρουαζιερόπλοιο σε κάποιο παραδεισένιο νησί. Σας προτείνουμε ως αφετηρία την Ταϊτή, σε ένα ταξίδι που διαρκεί επτά μέρες και περνά από τα Huahine, Bora-Bora, Moorea και άλλα μέρη της Πολυνησίας ( http://bit.ly/lu4Xma ). Τα σκάφη έχουν όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου κρουαζιερόπλοιου, σε συνδυασμό με τα προτερήματα ενός ιστιοφόρου. Μάθετε περισσότερα στο: www.cruisematch.com.au/ .

Θάλασσα Andaman, Ταϊλάνδη

Στα περίπου 3.500 νησιά της θάλασσας Andaman ( http://bit.ly/if4t7G ), θα δείτε σπάνια θαλασσοπούλια, ρομαντικές και απόμερες παραλίες και σταλακτίτες από ασβεστόλιθο. Μπορεί οι ανέσεις στα μικρά ιστιοφόρα των ντόπιων να μην είναι πέντε αστέρων, αλλά το εξαήμερο ταξίδι από το Krabi στο Phuket είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα στο: www.discoverythailand.net/krabi_tour/chousing.html .

Κρουαζιέρα σε ποτάμι του Μιανμάρ

Μια κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Irrawaddy στο Μιανμάρ ( http://bit.ly/lrGo9x ), είναι αληθινή περιπέτεια της ζωής. Οι επιβάτες θα αντικρύσουν τοπία εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, την απαράμιλλη πολιτιστική κληρονομιά και θα γνωρίσουν μερικούς από τους πιο φιλόξενους ανθρώπους στον κόσμο. Μάθετε περισσότερα στο: www.orient-express.com .

Ha Long Bay, Βιετνάμ

Ο κόλπος Ha Long Bay ( http://bit.ly/kcXeGa ), γνωστός και ως κόλπου του δράκου που κατεβαίνει, βρίσκεται στο βορειοανατολικό Βιετνάμ. Εκεί υπάρχουν πάνω από 3.000 νησάκια σχηματισμένα από ασβεστόλιθο με μικρά πλωτά χωριά και αμμουδερές παραλίες. Την άνοιξη και νωρίς το καλοκαίρι τα νερά είναι ιδιαίτερα γαλήνια και καθαρά. Η περιοχή προστατεύεται από την UNESCO ως χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς. Μάθετε περισσότερα στο: www.footprintsvietnam.com/ .

Σεϋχέλλες

Κλείστε θέση σε ένα γιότ και εξερευνήστε τα παρθένα νησιά στις Σεϋχέλλες ( http://bit.ly/jCi8h9 ), με τα καταγάλανα νερά και τους γεμάτους ζωή κοραλλιογενείς υφάλους. Μπορείτε να προσλάβετε καπετάνιο και πλήρωμα εάν δεν έχετε τη διάθεση να κάνετε όλη τη δουλειά, αλλά εάν έχετε το κουράγιο και λίγη εμπειρία, κάντε μόνοι σας το ταξίδι. Συνήθως οι κρουαζιέρες κρατούν επτά με οκτώ μέρες, ανάλογα με τον άνεμο. Μάθετε περισσότερα στο: www.indianocean-adventure.com/ .

Κρουαζιέρα στις κροατικές ακτές

Περάστε 7 ημέρες κάνοντας κρουαζιέρα στην Κροατία, γύρω από την πιο θεαματική ακτογραμμή της Ευρώπης, για να ανακαλύψετε τα μικρά νησιά και τους απομονωμένους όρμους που κρύβονται στα αστραφτερά νερά της Αδριατικής ( http://bit.ly/mT9nvv ). Μάθετε περισσότερα στο: www.sail-croatia.com/ .