Ποιες είναι οι 10 χώρες με την πιο ισχυρή οικονομία;

nea-yorki
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Στην Ελλάδα μπορεί να παλεύουμε για ανάπτυξη, σε άλλες χώρες του κόσμου, όμως, η οικονομία είναι ισχυρή, κατατάσσοντάς τες στην πρώτη δεκάδα.

Η Βρετανία πήρε πίσω της θέση της ως η 6η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου από τη Βραζιλία και μέχρι το 2022 θα είναι μεγαλύτερη από τη Γαλλία, σύμφωνα με το CEBR (Κέντρο Οικονομικής και Επιχειρηματικής Έρευνας). Δείτε ποιες χώρες απαρτίζουν την τελική δεκάδα, σύμφωνα με την Telegraph.

1. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους ως η πιο δυνατή οικονομία του κόσμου, μια θέση που αναμένεται να κρατήσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία.

2. Κίνα
Αναμένεται να παραμείνει στη 2η θέση σύμφωνα με το CEBR, για τα επόμενα χρόνια.

3. Ιαπωνία
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου φαίνεται πως θα κρατήσει τη θέση της μέχρι το 2022.

4. Γερμανία
Η μεγαλύτερη δύναμη της Ευρώπης είναι και η 4η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, αλλά οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα πέσει στην 6η θέση μέχρι το 2022, καθώς οι ασιατικές χώρες επηρεάζουν περισσότερο τον παγκόσμιο χάρτη.

5. Γαλλία
Τώρα βρίσκεται στην 5η θέση, αλλά το 2022 φαίνεται πως θα κατρακυλήσει στην 9η, λόγω των δυσκολιών του ευρώ και της φορολογικής πολιτικής της χώρας.

6. Ηνωμένο Βασίλειο
Η Βρετανία ανάκτησε τη θέση της από τη Βραζιλία, λόγω της αδυναμίας του νομίσματος της δεύτερης. Παρ’ όλ’ αυτά, τα επόμενα 10 χρόνια η Βρετανία πρόκειται να κατέβει μερικές θέσεις μέχρι την όγδοη.

7. Βραζιλία
Μέχρι το 2022 οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα βρίσκεται στην 5η θέση.

8. Ιταλία
Τώρα μπορεί να βρίσκεται στην όγδοη θέση, αλλά μέχρι το 2022 θα βγει εκτός δεκάδας σύμφωνα με το CEBR και θα μείνει πίσω από το Μεξικό και την Τουρκία.

9. Ρωσία
Η παγωμένη χώρα ανέβηκε από την 11η θέση στην 9η και πρόκειται να φτάσει και την 7η το 2022.

10. Ινδία
Τα προγνωστικά δείχνουν ότι η Ινδία θα σκαρφαλώσει από τη 10η θέση στην 4η μέχρι το 2022.