Το Παρίσι δεν χάνει τον τουρισμό του μετά τα τελευταία γεγονότα

parisi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, φαίνεται πως δεν επηρέασε ιδιαίτερα την τουριστική ζήτηση.

Μικρός δείχνει να είναι ο αντίκτυπος στην τουριστική ζήτηση όσον αφορά το Παρίσι μετά τα τελευταία γεγονότα του τρομοκρατικού χτυπήματος στα γραφείου του περιοδικού Charlie Hebdo, όπως ανακοίνωσε ο ETOA (European Tourist Association). Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γενικού διευθυντή του ΕΤΟΑ, Τομ Τζένκινς, οι ακυρώσεις από τουριστικά γκρουπ ή μεμονωμένους τουρίστες δεν ήταν σημαντικές και η ανάλυση της τάσης στις online κρατήσεις δείχνει να μη διαφοροποιείται μετά τα τραγικά γεγονότα, ενώ και οι κρατήσεις για την εκδήλωση της ETOA, Hoteliers European Marketplace (HEM) στο Παρίσι, το Φεβρουάριο παραμένουν υψηλότερες από αυτές του 2014.

Παρά τα υψηλότερα μέτρα ασφαλείας, οι Βερσαλλίες, το Musee D’Orsay, ο Πύργος του Άιφελ και το Μουσείο του Λούβρου είναι όλα ανοιχτά περιμένοντας  τα τουριστικά γκρουπ κι όλα δείχνουν ότι το Παρίσι δεν θα χάσει εύκολα τον τίτλο ενός από τους κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς.