Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: μια παιδική χαρά χιονιού στα Τρίκαλα Κορινθίας

zireia-xionodromiko
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Απολαύστε χιόνι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και συνδυάστε εκτόνωση και ταξίδι, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, με τους φίλους, την οικογένεια ή τα παιδιά σας.

Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα, λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας (το πλησιέστερο στην Αττική) και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Η τοποθεσία του, με την ανεμπόδιστη θέα προς τις κορυφές της Μεγάλης Ζήρειας (υψόμετρο 2.374 μέτρα), της Μικρής Ζήρειας (υψόμετρο 2.117 μέτρα), αλλά και τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, καθηλώνουν τον επισκέπτη και το μετατρέπουν πέρα από χώρο άθλησης και χιονοδρομίας, σε ένα ορμητήριο για εξερεύνηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος, που το φιλοξενεί και είναι ενταγμένο στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000.

Το ομαλό ανάγλυφο του οροπεδίου, επιτρέπει την άνετη πρόσβαση μέχρι την πανέμορφη και συνήθως παγωμένη λίμνη Δασίου, μια από τις πιο ορεινές της χώρας. Η πλαγιά του χιονοδρομικού με τα αιωνόβια μαυρόπευκα ανεβαίνει προς το Σπήλαιο του Ερμή. Εκεί κρύφτηκε η Νύμφη Μαία για να αποφύγει την οργή της Ήρας και γέννησε τον φτεροπόδαρο θεό, καρπό του έρωτά της με τον Δία.

Οι δραστηριότητες που προσφέρει το κέντρο είναι πολλές και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παιχνίδια με έλκηθρα, βόλτες στο οροπέδιο με μηχανάκια χιονιού (snowmobile) και τέλος δύο πίστες χιονοδρομίας, μια αρχαρίων (baby lift) μήκους 150 μέτρων και ένα συρόμενο αναβατήρα (πιατάκι) μήκους 400 μέτρων. Το προσωπικό βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους επισκέπτες για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ λειτουργεί κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski και snowboard, καθώς και σχολή όπου ειδικοί εκπαιδευτές περιμένουν τους μη μυημένους στο άθλημα για το πρώτο τους μάθημα!

Σημείο αναφοράς και συνάντησης αποτελεί το πανέμορφο σαλέ, φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ζεστά και κρύα ροφήματα συνοδεία γλυκών ή αλμυρών πιάτων, αγναντεύοντας την πίστα. Από το σαλέ μπορείτε να αγοράσετε εξοπλισμό χιονοδρομίας (μπότες, πέδιλα, μπατόν, σανίδες snowboard, γάντια, σκούφους, μάσκες κλπ.), καθώς και παραδοσιακά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.

Για τη διαμονή σας τα Τρίκαλα Κορινθίας, στα 1100μ. υψόμετρο, καθώς και η γειτονική Καρυά, στα 1250μ, προσφέρουν πολλά και αξιόλογα καταλύματα, όλων των ειδών (ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια), ενώ πληθώρα ποιοτικών επιλογών υπάρχει για την εστίαση και τη διασκέδασή σας (ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ).

Πώς θα φτάσετε

Από Αθήνα, ακολουθείτε την Εθνική Οδό Αθηνών–Πατρών. Μετά από σχεδόν μια ώρα οδήγησης, βγείτε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο στο 119ο χιλιόμετρο και στη συνέχεια ακολουθήστε τη σήμανση προς Τρίκαλα Κορινθίας. Διασχίζοντας τους οικισμούς των Τρικάλων συνεχίζετε ευθεία και μετά από σχεδόν 1 ώρα και 45 λεπτά συνολικής οδήγησης θα βρεθείτε στο χιονοδρομικό κέντρο.

Από Πάτρα, ακολουθείτε την Εθνική Οδό Πατρών–Αθηνών. Μετά από σχεδόν μια ώρα οδήγησης βγείτε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο και ακολουθείστε τη σήμανση προς Τρίκαλα και μετά προς χιονοδρομικό.