5 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να πάρετε μαζί σας σε επαγγελματικό ταξίδι

epaggelmatiko-taksidi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Τα ταξίδια που δεν είναι τουριστικά και «κρύβουν» επαγγελματικές υποχρεώσεις πίσω τους, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να σας βρουν απροετοίμαστους.

Έχετε φτάσει ποτέ στον προορισμό σας αργά το βράδυ, στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού και να έχετε ξεχάσει σημαντικά πράγματα που έχουν μείνει πίσω; Αν ναι, τότε έχετε πάρει το μάθημά σας. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος να το ζήσετε.

Τα παρακάτω 5 πράγματα χρειάζεται σίγουρα να βρίσκονται στις αποσκευές σας, γι’ αυτό φτιάξτε τη λίστα σας από νωρίς την επόμενη φορά.

Συνάλλαγμα: Αν ταξιδεύετε σε χώρα που απαιτείται, μην φύγετε απροετοίμαστοι, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πόσο εύκολα θα είναι να αλλάξετε τα χρήματά σας στη χώρα προορισμού.

Αντάπτορα πρίζας: Εκτός αν θέλετε να μείνετε με το ξεφόρτιστο λάπτοπ σας αγκαλιά.

Επαγγελματικές κάρτες: Ποτέ δεν ξέρετε πού θα σας χρειαστούν, συν του ότι διευκολύνετε τους συνεργάτες σας από διάφορες χώρες να διαβάσουν το όνομά σας, από το να τους το συλλαβίζετε αργά-αργά. Ακόμη, αν χαθούν οι αποσκευές σας, οι κάρτες σας θα βοηθήσουν να επιστρέψουν σε εσάς σύντομα.

Στυλό: Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Από μια ιδέα που θα σας έρθει και θελήσετε να την καταγράψετε, μέχρι σημειώσεις που θέλετε να κρατήσετε, ένα στυλό είναι πάντα χρήσιμο.

Ατζέντα: Αν είστε παραδοσιακοί τύποι και κρατάτε χειρόγραφη κι όχι ηλεκτρονική ατζέντα μέσω του κινητού σας, τότε βεβαιωθείτε ότι είναι το πρώτο πράγμα που πακετάρετε.